V Zasavje prihaja DOMFRCA – praznik za nove čase!

Domfrca je povezovalno-družabni dogodek, ki bo letos premierno potekal od 27. junija do 29. junija na zasavskih Kipah. Namen Domfrce je združiti lokalno skupnost in na enem mestu organizirati raznovrstne aktivnosti z različnih področij.

V Zasavju, domfrca pomeni lokomotiva. Lokomotiva, ki je ‘na svežih obratih’, saj prevaža prepotrebno energijo, ki jo ljudje potrebujemo danes in za naprej. Zasavje bo odpeljala v čase ustvarjalnosti, druženja, idej in solidarnosti. To je Domfrca, praznik za nove čase.
Prizorišče Domfrce, tridnevnega praznovanja, so zasavske Kipe – zapuščene površine bivših rudarskih kolonij v srcu Slovenije, kjer se življenje ponovno rojeva. Obiskovalcem od blizu in od daleč ni treba skrbeti, kako boste prišli domov, saj bo domfrski kamp na Kipah naš dom vse tri dni praznika!

USTVARJANJE / DELAVNICE ZA OTROKE / PREDSTAVE / KONCERTI / AKTIVIZEM / RAZSTAVE / PREDAVANJA / KAMPIRANJE / UČENJE / PIKNIK / POČITEK / ŠPORT / ADRENALIN / ART / ZABAVA / DRUŽENJE

Domfrco povsem dobrovoljsko in samoiniciativno ustvarjajo zasavske organizacije, prostovoljci in aktivisti iz različnih področij. Poleg dobrovoljstva pa se bo tekom praznika vključila še dobrodelnost in zbiranje sredstev za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Zbrana sredstva bodo predana zasavskim Društvom prijateljev mladine.

Vsebinsko pester program dogodka omogoča, da lahko Domfrco praznuje vsak na svoj način. V petek in soboto bodo ob jutrih potekale otroške animacije. Čez dan se bodo odvijala različna predavanja in delavnice, kulturni program in razstave, športne aktivnosti in atrakcije, na stojnicah se bodo prodajali rabljeni in unikatni izdelki. Ob večerih bomo poplesavali pod tremi glasbenimi odri. Poslušali bomo rock, elektroniko in narodnozabavno glasbo. Nedelja pa bo dan družinskega piknikovanja in sproščanja.

Vstop na dogodek je prost. Več o Domfrci si preberite na spletni strani www.domfrca.org.

Domfrca_prizorišče

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top