V Trbovlje prihaja Evald Flisar

V petek, 17. aprila 2015, vas vabimo v Dom svobode Trbovlje, kjer boste deležni dvojne mere kulturnega dogajanja. Ob 20. uri si lahko ogledate tragikomedijo ‘Vzemi me v roke’, ki jo je napisal in režiral Evald Flisar in v kateri nastopata Iztok Jereb in Mojca Funkl.

 

To je drama o zatonu bralne kulture, o življenju in učenju, o ljubezni in žrtvovanju, o upanju, brezupu in smrti. Ni komedija, ni tragedija, ampak izvirna flisarjevska tragikomedija, kot  je igro povzel dr. Blaž Lukan.

Skozi igro vidimo tudi stik dveh svetov, starega in mladega, utrujenosti in energije, kako se prepletata a vseeno na koncu poskrbita, da s prijetnimi občutki zapustimo dvorano.

Vabljeni vsi, ki si želite polepšati petkov večer.

Še pred predstavo, ob 19. uri, pa bo v dvorani Doma svobode tudi pogovor z Evaldom Flisarjem, pisateljm, pesnikom, prevajalcem, dramatikom in urednikom. Letos praznuje 70. let svojega življenja, v katerem je marsikaj izkusil in tudi napisal. Vsi, ki si ga želite spoznati, ste vabljeni, da se nam pridružite. Pogovor bo vodila Simona Solina iz Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje. Vstop je prost!

Cena karte za predstavo: 10€ (8€ v predprodaji)

Rezervacija:  svobodatrbovlje@gmail.com  ali na tel.: 051-862-677

 

Člani Kluba B dobijo karto 5€ ceneje. Če še nisi član Kluba B, lahko izpolniš pristopno izjavo na blagajni ob nakupu karte.

 

Pridite in se nam pridružite v petkovem kulturnem večeru!

 

vzemi me v roke, plakat

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top