V Trbovljah odpiramo 4. DRITL, virtualni muzej rudarstva

V soboto, 17. junija 2017, v Trbovljah odpiramo 4. DRITL, virtualni muzej rudarstva. Rudarstvo predstavljamo z novimi tehnologijami, z navidezno in razširjeno resničnostjo. 4. DRITL, virtualni muzej rudarstva nagovarja z rekonstrukcijo rudniškega jaška, prikazuje in prenaša vrednote, navade in izkušnje iz industrijske dobe, ki nepreklicno izginjajo.

V Delavskem domu Trbovlje odpiramo 4. DRITL, virtualni muzej rudarstva, ki bo dediščino rudarstva predstavljal na nov, vizualno atraktiven način.  Prebijali se boste lahko čez pravi rudniški rov, opremljen z originalnimi rudniškimi eksponati, s svetlobnimi in zvočnimi efekti, hologrami in projekcijami. S pomočjo najsodobnejše opreme za navidezno in razširjeno resničnost boste vstopili v svet rudarjev, kakršen je bil pred 100 leti. S sodobno tehnologijo bomo predstavili tudi  življenje družin v rudarski koloniji in njihov boj za boljši jutri.

  • 4. DRITL, virtualni muzej rudarstva, je zasnovan kot novomedijska muzejska postavitev, ki se bo permanentno nadgrajevala z novimi vsebinami in posodabljanjem že obstoječih.
  • 4. DRITL, Virtualni muzej rudarstva je namenjen vsem starostnim skupinam od šolajoče mladine do starostnikov.

Odprtje Virtualnega muzeja rudarstva 4. dritl bo v soboto, 17. junija, ob 19. uri, v Delavskem domu Trbovlje.

Oglejte si napovednik:

Essence of a human

(Jaganath produkcija)

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top