V Trbovljah 25. državno prvenstvo v streljanju

Strelsko društvo 1956 iz Trbovelj je v minulem vikendu v športni dvorani osnovne šole Trbovlje uspešno spravilo pod streho 25. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem v mladinski in članski konkurenci.

Na otvoritvi prvenstva sta tekmovalce nagovorila direktorica občinske uprave občine Trbovlje gospa Urška Poznič Goršek in predsednik Strelske zveze Slovenije gospod Janez Slapar. Slovensko himno pa je zapel otroški pevski zbor iz Osnovne šole Tončke Čeč. Prvenstva se je udeležilo 276 tekmovalcev iz 55 društev iz vse Slovenije. V soboto so strelci tekmovali z zračno puško.
V kategoriji mladincev je med dekleti prvo mesto z novim finalnim državnim rekordom osvojila Saša Javorac iz Trzina.
V članski konkurenci je pri ženskah svojo kvaliteto pokazala Živa Drvoršak iz SD Olimpija in prepričljivo zmagala. Skupaj s svojimi kolegicami iz ekipe pa je osvojila tudi ekipni naslov. Na tretjo stopničko se je povzpela domača ekipa v sestavi Strakušek Vesna, Kočar Maja in Smodiš Petra.

20160402_141413

Bolj napeto je bilo v moški konkurenci, saj je Robert Markoja iz Štefan Kovač Turnišče le za desetinko kroga ugnal drugouvrščenega Željka Moičeviča iz Grosuplja. V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa strelskega društva Štefan Kovač Turnišče. Ekipa SD 1956 Trbovlje pa je v sestavi Strakušek Oto, Korbar Sašo in Strakušek Martin zasedla sedmo mesto.

Tudi v nedeljo, ko so strelci tekmovali z zračno pištolo, smo videli nov finalni državni rekord v kategoriji članic, ki je sedaj v lasti Mojce Kolman iz Sevnice. Zelo dobro je nastopila tudi članica SD 1956 Trbovlje Mojca Pörš, saj je na devetem mestu le za krog zgrešila nastop v finalu.

Gledali pa smo zelo napeto finale v moški konkurenci, kjer je na koncu le za desetinko kroga naslov državnega prvaka osvojil Rožle Repič iz Kamnika pred Kevinom Vento iz Ormoža. V ekipni konkurenci so zmagali strelci strelskega društva Kovinar iz Ormoža.

Da je bilo prvenstvo dobro organizirano in izpeljano, se je potrebno zahvaliti predvsem članom domačega strelskega društva, Občini Trbovlje, Osnovni šoli Trbovlje, sponzorjem in prostovoljcem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi prvenstva.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top