V trboveljskem Katapultu delujejo že prva podjetja

DEWESoft na več kot 1500 m 2 odpira Katapult, podjetniški pospeševalnik, ki bo startupom pomagal pri njihovi rasti, v prostore so do sedaj sprejeli že tri projekte.

 

Katapult je podjetniški pospeševalnik, ustvarjen z namenom zmanjšanja brezposelnosti v zasavski regiji – ta je namreč še vedno med najvišjimi v državi. Podjetnikom bo pomagal od prototipa do končnega izdelka. Inkubiranci bodo dobili dostop do infrastrukture, s katero bodo lahko pospešili rast svojih podjetij in povečali možnosti za uspeh. Na Katapultu jim pomagajo pri postavitvi proizvodnje, testiranju izdelkov, nabavi in pošiljanju, administraciji, računovodstvu, itd.

 

Podjetnike želijo razbremeniti, da se lahko popolnoma posvetijo razvoju svojih produktov.

 

Na Katapultu so že pred uradno otvoritvijo v svoje prostore pričeli sprejemati prva podjetja.

 

Prvi so bili Ironate Pizza (http://www.ironate.com/), ekipa, ki ustvarja posebno ponev, ki nam omogoča, da doma pripravimo pico kot iz krušne peči. V manj kot 72 urah so dosegli svoj cilj na Kickstarterju, sedaj pa so zbrali že preko $75.000.

 

Za njim so bili sprejeti SOS Š o la (http://www.sos-sola.si/), ekipa, ki je zaznala zaskrbljujoče stanje znanja matematike v slovenskih osnovnih šolah. Naredili so spletni portal, ki staršem omogoča diagnostiko, kaj njihov otrok ne zna in načine, kako lahko to znanje osvoji. Zatem pa dobijo še možnost nakupa vaj, prek katerih katerih lahko otrok svoje znanje tudi utrdi. Zoyo je pametni senzor, ki ga namestimo dojenčku na pleničko, zatem pa nam javlja, če se je le-ta polulal ali pokakal, če se sredi noči prične premikati, ali če slučajno preneha dihati. Po neuspeli Kickstater kampanji so ekipo kontaktirali investitorji, s katerimi so prišli do dogovora in sedaj znova zagnali svoj projekt.

 

 

Ideja za Katapult se je porodila, ko so na DEWESoftu spoznali, kako so podjetju Chipolo s svojo obstoječo infrastrukturo, znanjem in povezavami pomagali pri njegovih prvih korakih. Chipolo, podjetje, ki izdeluje istoimenski pametni obesek za ključe, je v preteklem letu doseglo več kot 2 milijona evrov realizacije.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top