PREKLIC ODPRTJA TRŽNICE

Posodobljeno: 24. marca 2020, ob 16.58

Ob načrtovanju odprtja smo sledili pozivu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki poziva k ponovnem odprtju tržnic v lokalnem okolju. Uvesti smo nameravali ENAK SISTEM KOT V TRGOVINAH, le da bi ga izvajali na prostem.

Na prostor tržnice bi spuščali posameznike, ki bi takoj po opravljenem nakupu zapustili prostor tržnice na drugem koncu. Pred tržnico bi prav tako kot drugod morali čakati v vrsti in na medsebojni razdalji najmanj 1,5 metra. Za izvajanje tega režima smo že pripravili osebje in fizične ovire, ki bi onemogočale prost prehod in kakršno koli zbiranje.

Ker pa je naša objava v javnosti naletela na veliko mero negodovanja, smo se odločili, da tržnico do nadaljnjega ZAPIRAMO.

V kolikor bi posamezniki želeli kupovati izdelke lokalnih ponudnikov, pa bomo v prihodnjih dneh objavili kontakte ponudnikov, s katerimi se bo mogoče dogovoriti za individualno prodajo.
 
 
 
Objavljeno: 24. marca 2020. ob 13.30
 

Trboveljska tržnica bo v sredo, 25. marca, in soboto, 28, marca ponovno odprla svoja vrata. Občane in prodajalce ob tem prosimo, da dosledno upoštevajo navodila in priporočila pristojnih organov o zaustavitvi širjenja novega koronavirusa. 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pozvalo za ponovno odprtje tržnic v lokalnem okolju, ki so bile zaprte zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirua.  Z vladnim odlokom, ki ureja začasno prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev, prodaja živil na tržnicah tako ni prepovedana, je pa prepovedana prodaja drugih, neživilskih  izdelkov (obutve, obleke, suhe robe ipd.).

Lokalne tržnice so ključne pri organizaciji nemotene oskrbe državljanov z lokalno pridelano in predelano hrano. Prav je, da ohranimo sedanji nivo samooskrbe s primarnimi kmetijskimi proizvodi, ki so temelj letošnje in prihodnje prehranske varnosti naše države.

Zato smo se tudi v Trbovljah odločili, da v sredo, 25. marca 2020, ponovno odpremo tržnico. Tržnica bo obratovala tudi v soboto, 28. marca 2020. Prodajo na tržnici bomo omogočili samo predhodno najavljenim prodajalcem na št. 041 995 575, zaradi predhodne ustrezne razporeditve prodajnih mest.

SPREMENJENI ORGANIZACIJSKI UKREPI

Prodaja živil se bo izvajala pod nekoliko spremenjenimi organizacijskimi ukrepi, ki so nujni za zagotovitev upoštevanja navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in odredb Vlade RS:

 • Na tržnico ne smejo priti prodajalci ali kupci, ki imajo znake bolezni dihal,
 • predstavnik upravljavca prodajalcu ali kupcu z znaki bolezni dihal prepove dostop na tržnico, lahko mu tudi izmeri telesno temperaturo,
 • dovoljena je samo prodaja živil,
 • med stojnicami bodo večji razmiki kot običajno,
 • dostop do stojnic bo označen in omejen,
 • predstavniki upravljavca bodo skrbeli za omejitev števila kupcev pod nadstrešnico oz. do posameznih stojnic,
 • dostop na tržnico bo z zgornje strani (od Spara), izhod pa na spodnji strani (proti Palma baru),
 • pločnik ob tržnici bo namenjen samo hoji proti Sparu oz. vhodu na tržnico,
 • ni dovoljen prehod preko tržnice brez namena nakupa,
 • pri čakanju v vrsti pred vstopom na tržnico in pri stojnicah je nujno vzdrževati varnostno razdaljo dveh metrov,
 • prodajalci morajo uporabljati zaščitno masko za usta in nos ter zaščitne rokavice, kar si priskrbijo sami,
 • prodajalci morajo stranki sami pripraviti živilo v embalažo, pri čemer morajo paziti tudi na higieno orokavičenih rok, tudi te morajo občasno oz. po potrebi razkužiti ali jih zamenjati,
 • kupci si morajo pred vstopom na tržnico obvezno razkužiti roke,
 • kupci ne smejo sami pripravljati zelenjave in sadja oz. artiklov v embalažo,
 • po opravljenem nakupu naj kupci čim prej zapustijo tržnico, druženje ni dovoljeno.

Slovenskim družinskim kmetijam oz. našim rednim prodajalcem bomo s tem omogočili, da našim občanom ponudijo svoje pridelke, Trboveljčanom pa, da bodo spet lahko kupovali zdravo hrano pri svojih izbranih ponudnikih.

Stopimo skupaj tako, da stojimo narazen!

Trboveljčane prosimo za strpnost in upoštevanje ureditvenega režima na tržnici. 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top