V prostorih občine danes zasedala otroški in mladinski parlament

Občina Trbovlje je nosilka certifikata Mladim prijazna občina. S pridobitvijo certifikata smo se zavezali, da bomo področje mladih še naprej razvijali, mlade upoštevali in poslušali njihova mnenja, predloge ter pobude.

Danes smo tako ob občinskem prazniku v sejni dvorani Občine Trbovlje gostili mlade in sicer otroški in mladinski parlament.

 

Na otroškem parlamentu je sodelovalo 24 parlamentarcev iz OŠ Trbovlje, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja, pod okriljem in v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje, letos že dvanajstič. Otroški parlament je razpravljal o temi »Trbovlje danes«. Razprava se je pričela z debato veliko opaženih sprememb in novih pridobitev v zadnjem letu v Trbovljah. Otroci so pohvalili pestro športno in prireditveno dogajanje, brezplačen brezžični internet, urejenost zelenih površin, vhoda v mesto ter opazili urejanje oz. prenovo hiš in stanovanjskih blokov. Ponovno so izrazili željo po kolesarskih stezah, zimskem bazenu in ureditvi športnih igrišč z goli in koši. Predlagali so postavitev pitnikov tudi po drugih delih mesta, ureditev ceste proti Hrastniku in oživljanje starih zapuščenih tovarn. Županja Jasna Gabrič je parlamentarcem pokazala načrte za skate park Ledenica in načrt preureditve tržnice in jim z veseljem prisluhnila, odgovorila na njihova vprašanja ter si zapisala nekaj njihovih predlogov.
Ob 12. uri smo gostili  tudi mladinski parlament. Teme, o katerih so se mladi razpravljalci pogovarjali z županjo in direktorico občinske uprave so med drugim bile: čiščenje brežine reke Save, slabo stanje ceste v Bevškem, usklajenost prevozov avtobusov in vlakov, razpravljali so o težavah parkiranja v okolici Splošne bolnišnice Trbovlje, o zagotavljanju pogojev za mlada podjetja, o grafitiranju, koncertih za mlade in še marsičim. Tudi mladi so si z županjo in direktorico izmenjali kar nekaj mnenj in pojasnil ter si obljubili, da do naslednjega leta vsak opravi svoj del nalog.
Posnetka obeh parlamentov si lahko ogledate na:

 


Vabljeni k ogledu!

 

DSC_0417 DSC_0419 DSC_0426 DSC_0429 DSC_0434 DSC_0436 DSC_0447 DSC_0453DSC_0468 DSC_0469 DSC_0474 DSC_0477

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top