V Gasilski zvezi Trbovlje končan Nadaljevalni tečaj za gasilca

V Gasilsko zvezo Trbovlje je vključenih osem gasilskih društev (Čeče, Dobovec, Klek, Trbovlje mesto, Rudnik Trbovlje, Lafarge – Cementarna, Strojegradnja IM in Termoelektrarna Trbovlje) in poklicna gasilska enota Gasilski zavod Trbovlje.

Ker moramo biti gasilci v skladu z Zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, naravnih in drugih nesreč izvajamo gasilci različna usposabljanja. Nekatera potekajo v Gasilski šoli v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu, v izobraževalnem centru v Sežani, Pekrah, nekatera potekajo v prostovoljnih društvih in zvezah. Poveljstvo GZ Trbovlje daje velik poudarek na izobraževanje svojih kadrov, tako smo tudi na osnovi programa dela GZ, potreb članstva v društvih organizirali nadaljevalni tečaj za gasilca. Tečajniki so se seznanili z osnovami zakonodaje področja požarnega varstva, gasilstva in z normativnimi akti gasilske organizacije. Tečajniki pa v procesu usposabljanja razširijo svoje znanje o gasilski opremi in tehniki.

Tečaj je potekal med vikendi od 2. februarja do 30. marca 2014 iz 9 predmetov ter prakse. Predavanja smo izvajali domači usposobljeni predavatelji – gasilci.

Vsem predavateljem se zahvaljujem, vsem tečajnikom pa želim, da pridobljeno znanje prenašajo v svoje sredine – v gasilska društva, da nadaljujejo v prihodnosti z izobraževanjem in pridobivanjem znanja, ki je poleg prakse, izkušen najbolj potreben in tudi pogoj pri zahtevnem delu gasilskih enot.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top