V Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje so zdravi vsi stanovalci

Epidemija novega koronavirusa je spremenila vsakdan mnogih ljudi in nič drugače ni niti v Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje (DUFS Trbovlje) in enoti Prebold. Trboveljski dom upokojencev se je skupaj s pristojnimi v občini dobro odzval na epidemijo, saj se lahko pohvalijo z dejstvom, da so njihovi varovanci vsi zdravi. Hkrati pa je omenjena situacija, ko oskrbovancev zaradi varnosti ne morejo oziroma ne smejo obiskati svojci in prijatelji spletla posebno vez med oskrbovanci in zaposlenimi.

Ne samo, da se lahko DUFS Trbovlje pohvali, da so varovanci vsi zdravi, zelo so veseli tudi, zaradi zadostne količine zaščitne opreme. Da jim slednje ne primanjkuje je zasluga lokalnega okolja, tako podjetja Dewesoft, Občine Trbovlje, Štaba Civilne zaščite Občine Trbovlje, trboveljskih gasilcev in tudi Zavoda RS za blagovne rezerve.  Seveda pa pri trenutni situaciji pripomorejo tudi oskrbovanci in zaposleni, ki si zaščitne pralne maske zašijejo tudi sami.

Čeprav je za stanovalce težko, saj zaradi preventivnih ukrepov v domu nimajo skupnih dogodkov ali pa druženja ter obiskov, si vseeno znajo s pesmijo, pa čeprav vsak iz svoje sobe, polepšati trenutne razmere. Prav tako pa so se mnogi stanovalcu v tem času naučili oziroma vsaj dodobra seznanili tudi z računalniki in tehnologijo, s pomočjo katere še vedno ohranjajo stike s svojimi svojci, pa čeprav na nekoliko drugačen način.

 

Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top