Uvodno srečanje Buklžura v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje

S septembrom so v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje zopet začeli z izvajanjem projekta »Buklžur«.

Buklžur je projekt, ki se v obliki mesečnih srečanj izvaja v sodelovanju z zasavskimi srednjimi šolami in MCT-jem, projekt pa je sofinanciran s strani Javne Agencije za knjigo Republike Slovenije. »Buklžur« je namenjen spodbujanju branja srednješolcev – udeleženci prebirajo različna dela, knjige tujih in domačih avtorjev ter imajo možnost, da na srečanjih »v živo« poklepetajo z nekaterimi slovenskimi kulturniki (pisatelji, pesniki, režiserji, prevajalci, …).

V torek, 25. septembra so se srečali prvič v šolskem letu 2012/2013 – srečanje je bilo namenjeno medsebojnemu spoznavanju, predstavitvi bralnih okusov ter razgovoru o nalogah in dogodkih, ki jih projekt »Buklžur« prinaša v tem šolskem letu. Udeleženci so tako pokramljali o knjigah, ki so jim všeč, spoznali življenje in delo avtorja, katerega ime nosi naša knjižnica (Toneta Seliškarja) in bili prijetno presenečeni nad podatkom, da jih bodo kmalu obiskali pisatelja Nejc Gazvoda in Nika Maj, prevajalec in stand-up komik Boštjan Gorenc-Pižama, pevka,  zvezdnica resničnostnih šovov Maja Prašnikar ter mladi, ki so kot prostovoljci (prek Mladinskega centra Trbovlje) prišli v Trbovlje.

Srečanje je bilo sproščeno, polno smeha in različnih mladostniško-knjižnih drobtinic ter je (sodeč po komentarjih udeležencev) kar prehitro minilo.

Katra Hribar Frol, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top