Uspešno zaključena Festival Speculum Artium 2016 in DigitalBigScreen

Vodilni festival novomedijske kulture na slovenskem Speculum Artium, kjer se prepleta novomedijska produkcija s klasično umetnostjo, tehnologijo in znanostjo in vsako leto v Trbovljah predstavlja najvidnejše projekte z novomedijskega področja, se je tudi osmič uspešno zaključil. Že šestič je vzporedno s festivalom potekal tudi mednarodni video festival DigitalBigScreen.

Na festivalu se je predstavilo 33 avtorjev z interaktivnimi instalacijami, predstavitvami, na ogled pa so bili tudi štirje performansi. Avtorji, ki so sodelovali, so prišli iz Zasavja, Slovenije, Evrope, Pakistana, Palestine, ZDA in Japonske.

V okviru festivala Speculum Artium je potekal tudi mednarodni video festival Digitalbigscreen, na katerem je sodelovalo 85 avtorjev z vsega sveta. Na festivalu so predvajali 12 izbranih kratkih filmov, izbrali pa so tudi najboljše izmed njih. Prvo nagrado je prejela Francesca Fini iz Italije, drugo nagrado domačinka Đejmi Hadrović, tretjo pa sta si razdelila Antonella Mignone in Cristiano Panepuccia iz Italije.

Da smo se s Speculum Artium-om dodobra zasidrali na kulturnem zemljevidu, ne samo Slovenije, temveč tudi Evrope in sveta, dokazuje okrog 5.000 obiskovalcev.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top