Uspešno nadaljevanje sezone trboveljskih plavalcev

V Kranju se je minuli vikend nadaljevala plavalna sezona z Državnim Prvenstvom za dečke in deklice, katerega sta se udeležila uspešna plavalca našega kluba, Daša Krajnc in Žiga Šintler.

V konkurenci 220 plavalcev iz 24-ih klubov sta vidno vlogo odigrala trboveljska aduta, ki jima tudi mladost, sta mlajša letnika v kategoriji, ni bila ovira pri doseganju odličnih uvrstitev. Trinajsto mesto v skupnem seštevku s samo dvema plavalcema, pa je dosežek vreden vsega spoštovanja.

Odlično »trinajsto« mesto predvsem zato, ker so imeli vsi ostali klubi več kot deset nastopajočih plavalcev in posledica tega je bil točkovni prirastek zaradi nastopa štafet (nekateri klubi so imeli celo tri štafete). Na žalost je situacija z zimskim bazenom v Trbovljah pač takšna, da naš klub ne more sestaviti ne ženske ne moške štafete, saj so zanjo potrebni vsaj 4 plavalci v kategoriji !

Kot že omenjeno, sta se tega prvenstva udeležila le Daša in Žiga, Jaka Jeršin pa je zaradi poškodbe moral odpovedati nastope na tem prvenstvu. V izrednem vzdušju, ki je spominjalo na dobro obiskane tekme v kolektivnih športih so mladi plavalci prikazali izredne boje in tudi vrhunsko plavanje, katerega deležnika sta bila tudi naša plavalca.

Daša Krajnc si je v šestih nastopih priborila štiri odličja v mlajšem letniku. Drugo mesto na 400 mešano, ter tri tretja mesta na 100 delfin, 400 prosto, ter 800 prosto so odplavani osebni rekordi in dosežki, ki se jih nismo nadejali. Vsekakor velik motiv za delo v prihodnje.

Žiga Šintler, odličen plavalec z najmanj sreče, si je v šestih nastopih priboril tudi šest finalnih nastopov, a pozor, z vnetjem srednjega ušesa in s temperaturo, ki mu je narasla le dan pred tekmovanjem. Kljub antibiotičnem zdravljenju se je odločil, da se tega prvenstva udeleži in s tem pokazal, kako veliko srce bije v njegovih prsih. 2 x drugo mesto na 400 in 1500 prosto, ter 2 x tretje mesto na 200 prosto in 400 mešano v konkurenci starejših je dosežek, ki si ga nismo predstavljali niti v sanjah, saj navadni smrtniki s tem obolenjem in temperaturo obležimo v postelji. V svojem letniku pa je bil 3 x na najvišji stopnički (200 prosto, 400 prosto, 200 prsno), trikrat pa je bil drugi (100 prosto, 1500 prosto, ter 400 mešano).

S tem prvenstvom se je tako sezona za naše dečke končala, kadete, mladince in člane pa od četrtka do nedelje čaka zadnje dejanje letnih prvenstev. Na Ravnah se bodo pomerili na Odprtem prvenstvu, kjer bo nastopilo tudi nekaj zvenečih imen iz tujine.

Ob tem pa še sveža informacija, da je Tjaša Vozel, plavalka iz Trbovelj, odplavala nov državni rekord na 100 prsno (četveroboj v Kranju – 25 metrski bazen) in se kot prva Slovenka spustila pod mejo 1:07,00 in odplavala normo za svetovno prvenstvo v Dohi in Evropsko v Alanyi. Torej verjamemo, da bo glede na trenutno formo, tudi na Evropskem prvenstvu v Berlinu odlično nastopila, ter dokazala, kar je že dolgo znano. Da so Trbovlje valilnica talentov, a se lahko zgodba brez zimskega bazena oz. normalnega termina za treniranje lahko kmalu konča.

Žiga + Daša -D.P. Kranj 01

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top