Uspešno izvedena humanitarna akcija zbiranja hrane in preselitev razdeljevalnice hrane v nove prostore

V soboto, 18. februarja 2017 so se na Območnem združenju Rdečega križa Trbovlje pridružili humanitarni akciji Rdečega križa Slovenije in Mercator: »Sosed sosedu sosed – Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«.

Akcija je bila ponovno zelo uspešna, zbrali so sedem zvrhanih nakupovalnih vozičkov hrane, higienskih pripomočkov, plenic za dojenčke, otroške hrane …

Radi bi se zahvalili vsem občanom, obiskovalcem trgovine Mercator Supermarket HIT Trbovlje, ki so darovali za ljudi v stiski in pa vsem prostovoljcem, ki so sodelovali pri tem projektu. Iskrena hvala za dobrosrčnost!

V ponedeljek, 20. februarja 2017, pa so v nove prostore v spodnjih prostorih stavbe na Ulici 1. junija 4, preselili dejavnost razdeljevanja viškov hrane.

Prostor, ki so ga v brezplačno uporabo prejeli od Občine Trbovlje so uredili po HACCP smernicah. Je večji, svetlejši, za prejemnike viškov hrane tudi bolj intimnejši. Razdeljevalnico hrane so poimenovali MENAŽKA, celoten projekt so uspeli realizirati s pomočjo številnih obrtnikov – donatorjev in pa posameznikov prostovoljcev; imena vseh bodo objavili in se jim tudi zahvalili, ko bo uradna otvoritev Menažke, čaka jih namreč še nekaj manjših del.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top