Uspešno enodnevno usposabljanje trboveljskih gasilcev – strojnikov

Poveljstvo  Gasilske zveze Trbovlje, v katero je združenih osem gasilskih društev in Gasilski zavod, je organiziralo  enodnevno usposabljanje za strojnika. Usposabljanje je bilo izvedeno v soboto, 28. februarja, v predavalnici in okolici PGD Trbovlje mesto na Savinjski cesti.  Na usposabljanju, ki je potekalo od 7.30 ure zjutraj so se tečajniki seznanili s teoretičnim in praktičnim delom.

Pri teoriji smo tečajnikom predstavili delovanje hidravličnih  črpalk za pogon hidravličnih orodij, črpalk za nevarne snovi, motornih brizgalnih črpalk, pnevmatskih naprav, elektroagregatov, principe delovanja in osnove vzdrževanja.

V drugem sklopu izobraževanja pa smo izvedli izobraževanje na treh delovnih točkah, kjer so inštruktorji Uroš, Sandi in Jože praktično izvajali vizualne preglede vsake črpalke, zagon in vzdrževanje črpalke, agregatov muljnih črpalk, črpalk za nevarne snovi, globinske turbine… Vsako društvo je  izvedlo odvzem vode iz potoka in tako  preizkusilo svoje  črpalke, izvedli pa smo tudi manjšo »verigo «, kar pomeni dobavo vode s pomočjo večjega števila  gasilskih črpalk v zaporedju do požarišča.

Na usposabljanju je bilo prisotnih preko 40 tečajnikov in vse delo od priprave tečaja do zaključka, smo izvedli kot ponavadi vsi brezplačno.

Zaključek usposabljanja je bil zelo pozitiven, zadali pa smo si, da bomo v letošnjem letu s podobnim izobraževanjem še nadaljevali.

Vsem sodelujočim se zahvaljujem za udeležbo, inštruktorjem pa za strokovno podajanje tematike.

20150228_133941

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top