Uspešni tudi mladi strelci iz Trbovelj

Strelstvo ima v Zasavju dolgoletno tradicijo. S tem športom, ki zahteva veliko mirnosti in koncentracije, se ukvarjata tudi dijaka 1. letnika GESŠ Trbovlje – Žiga Bregar in Valerija Tišler. Oba tekmujeta z zračno puško, letos prvič v kategoriji kadetov oz. kadetinj. Za njima je naporna sezona, saj s svojima kluboma tekmujeta na vseh tekmovanjih, ki so organizirana v okviru Strelske zveze Slovenije.

Državno in regijsko ligaško tekmovanje poteka v 6-ih kolih. V državni ligi mladih je Valerija med kadetinjami skupno dosegla 10., Žiga pa med kadeti 13. mesto; v enotni 2. ligi vzhod pa je Valerija skupno dosegla 7. mesto in Žiga 14.

V ponedeljek, 23. 3. 2015, sta se udeležila finalnega tekmovanja srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem, ki je potekalo v Kidričevem. V konkurenci 84-ih dijakov iz 13-ih srednjih šol, ki so tekmovali v disciplini streljanja z zračno puško in streljanja s pištolo, je Valerija v svoji disciplini osvojila bronasto medaljo, Žiga pa si je pristreljal 15. mesto. Uspešna sta bila tudi na regijskem prvenstvu vzhodne regije, kjer je Valerija zmagala, Žiga pa je dosegel 4. mesto.

Sezono so strelci zaključili na državnem prvenstvu, ki je potekalo 28. in 29. 3. 2015 na Rogli. V obeh dnevih se je za naslove državnih prvakov v ekipni oz. posamezni konkurenci merilo preko 770 tekmovalcev in tekmovalk. Žiga je v konkurenci 42-ih kadetov dosegel 15. mesto, Valerija pa je med 24 kadetinjami dosegla 12.

Tudi v naslednji tekmovalni sezoni jima želimo veliko uspehov!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top