Uspešni Trboveljčani na mitingu »Pomlad 2018«

V soboto se je v Mariboru odvijal mednarodni plavalni miting »Pomlad 2018« v organizaciji plavalnega društva Maribor.

Tekmovanja, ki je bil za naše plavalce bolj pridobivanje tekmovalnih občutkov v 50 metrskem olimpijskem bazenu, se je poleg Trboveljčanov ; Daše Krajnc, Nike Todorovič, Tima Dolanca in Žige Šintlerja, udeležilo kar 550 plavalcev iz 31 klubov Slovenije, Hrvaške, Italije Avstrije, Madžarske in Malte, kar je povzročilo kar 13 urno bivanje na bazenu.

Močan miting je bil tudi testiranje pred Odprtim prvenstvom Slovenije, ki bo ta vikend v Kranju, kjer pa bo konkurenca še močnejša.

Torej, kot najuspešnejši plavalec se je zopet izkazal Žiga Šintler, ki je v treh nastopih osvojil ravno toliko kolajn. Zmagal je v disciplinah 100 prsno in 200 mešano, na 200 prsno pa je moral priznati premoč mariborskemu plavalcu Gusel Tadeju z opombo, da omenjeni že 3 mesece trenira v velikem olimpijskem bazenu.

Solidno sta plavali tudi plavalki Daša in Nika, kjer sta dosegli naslednji uvrstitvi: Daša je osvojila dve 4. mesti na 100 in 200 prsno, ter 5. na 50 prsno, Nika pa je bila 4. na 100 hrbtno in 5. na 50 hrbtno, na 50 delfin pa je osvojila 10. mesto.

Prijetno pa je presenetil Tim Dolanc, ki je kljub bolezni, ki jo je premagoval dlje časa, občutno popravljal osebne rekorde in se močno približal najboljšim, saj je na 200 mešano osvojil 4. mesto, na 100 prosto 5., ter bil na 50 prsno, ki ni njegova disciplina 16.

Kot že rečeno Trboveljčane čaka ta vikend Odprto prvenstvo Slovenije v Kranju, kjer bodo poskušali, kljub slabim pogojem za treninge, prekrižati načrte najboljšim.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top