Uspešen vikend zasavskih košarkaric s prvo uradno zmago članske ekipe Felix Zasavje

V soboto, 18. oktobra, je za člansko ekipo ŠD Felix Zasavje potekala prva ligaška tekma v tej sezoni pod okriljem košarkarske zveze Slovenije. Na tekmi prvega kroga 2. SKL za ženske so se naše igralke v gosteh pomerile z ekipo iz Črnomlja.

Po izenačenih uvodnih minutah tekme so si Zasavke že do konca prve četrtine uspele priigrati prednost desetih točk. V nadaljevanju tekme so z borbeno igro v obrambi in hitrimi protinapadi uspele prednost še povečati. S kar 30 doseženimi točkami v drugi četrtini je razlika ob polčasu znašala že 30 točk. V drugem delu tekme so igralke Felix Zasavje nadaljevale z dobro igro in prednost še povečale ter se na koncu veselile prve uradne zmage v članski kategoriji, ki so jo slavile z rezultatom 41 : 86. S tem je bil led prebit, naše igralke pa so zagotovo dobile še večjo motivacijo in željo po zmagi in dokazovanju na tekmah, ki sledijo.

Črnomelj : Felix Zasavje 41:86 (13:23, 10:30, 11:14, 7:19)
Strelke za Felix Zasavje: Nika Razgoršek 21, Merisa Dautovič 17, Špela Kosem 14, Katja Potisek 11, Sara Jukič 11, Manja Slapšak 10 in Anja Petelin 2

Miha Bučalič, trener Felix Zasavja:

“S tekmo sem zelo zadovoljen, saj smo vseh 40 minut odigrali zelo dobro. To je naša prva uradna zmaga in ima zato še toliko večji pomen. Sicer smo do zmage prišli lažje, kot smo pred tekmo mislili. Predvsem v obrambi smo bili dovolj agresivni ter tako domače igralke prisilili v napake, ki smo jih s pridom izkoriščali. Že v petek nas čaka nova tekma in prepričan sem, da bomo odigrali še boljše. Upam tudi, da bodo poškodovane igralke čim prej okrevale ter tako poskrbele še za dodatno kakovost ekipe.”

V petek, 24. oktobra, pa sledi že nova članska tekma, ki bo potekala doma, torej v telovadnici OŠ TRBOVLJE, s pričetkom ob 18.15 uri. Naša dekleta se bodo pomerila proti ekipi iz Rogaške Slatine. Glede na to, da bo to za domačo ekipo Felix Zasavje prva tekma v novi telovadnici, smo se odločili, da bomo z njo telovadnico otvorili. Naše igralke se bodo z željo po zmagi potrudile, da si bomo tako v klubu, kot tudi v Zasavju, otvoritev zapomnili za vedno, saj bo to pomenilo prvo zmago na domačem parketu. Zato vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite prve domače članske tekme v tej sezoni, in s športnim navijanjem ter spodbujanjem pomagate našim dekletom do zmage. Verjamemo, da bomo skupaj zmogli!

Ta vikend pa so potekale tudi tekme mlajših starostnih kategorij, na katerih so se prav tako izkazale naše mlajše igralke. Mlajše pionirke Felix Zasavje so na domači tekmi, ki je potekala v soboto, 18. oktobra, v Športni dvorani Polaj, visoko premagale ekipo Šentvid Ljubljana s končnim izidom 66 : 9.

Mlajše pionirke U-13: FELIX ZASAVJE : Šentvid Ljubljana 66 : 9 (15:1, 25:0, 8:6, 18:2)

Strelke za mlajše pionirke U-13 Felix Zasavje: Sara Haralovič 17, Ana Zujič 13, Lea Bartelme 7, Kim Žibert 6, Ela Derviševič 6, Tajda Fejzič 6, Anja Cvet 4, Ana Razpet 4 in Eva Čop 3

V nedeljo, 19. oktobra, pa smo z ekipo starejših pionirk gostovali v Vojniku. Tudi tam smo se veselili nove zmage, domače košarkarice smo premagali z rezultatom 13 : 54.

Starejše pionirke U-15: Vojnik : FELIX ZASAVJE 13 : 54 (0:25, 8:8, 4:12, 1:9)

Strelke za starejše pionirke Felix Zasavje: Lucija Guzaj 24, Mojca Ahac 14, Vanja Stanojevič 6, Sara Haralovič 4, Nika Kočnar 2 Manuela Husukič 2, Ana Žujič 2 in Teja Vrtačnik 1

20141018_183556

Tudi mlajše starostne kategorije imajo ta vikend nekaj domačih tekem, na katerih se že veselimo vašega obiska. Mladinska tekma bo že v torek, 21. oktobra, proti ekipi iz Domžal, ob 18.30, v telovadnici OŠ Trbovlje. V soboto sledi turnir mlajših pionirk, ki bo odigran na Polaju. Na prvi tekmi se bodo naša dekleta ob 10. uri pomerila proti ekipi Athlete Celje, ob 12.00 pa bo sledila druga tekma proti ekipi Šentvida. V nedeljo, 26. oktobra, se bodo ob 10. uri starejše pionirke v športni dvorani Zagorje ob Savi pomerile proti ekipi Konjic. Popoldne pa bodo zopet nastopile mladinke, ki se bodo ob 17. uri v športni dvorani Polaj pomerile proti Ljubljančankam iz Ilirije.

Za nami je tako zelo uspešen vikend in upamo, da z nizom zmag nadaljujemo tudi v tem tednu. Zato še enkrat vabimo starše deklet, sorodnike, prijatelje in ostale košarkarske oz. športne navdušence na ogled domačih košarkarskih tekem. Prepričani smo, da vas naša dekleta ne bodo razočarala.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top