Uspešen vikend za ŠD Felix Zasavje

Zadnji vikend je bil za ŠD Felix Zasavje več kot uspešen. Odigranih je bilo kar 7 tekem pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije in na vseh 7 tekmah so igralke Felix Zasavja slavile zmago. Odigrane so bile tekme starejših pionirk, kadetinj in članic ter turnirja obeh ekip mlajših pionirk. Medtem ko so se kadetinje in članice veselile zmage v domači dvorani, sta v soboto obe ekipi mlajših pionirk slavili zmago v gosteh, v nedeljo pa se jo je za piko na i v gosteh veselila še ekipa starejših pionirk.

Omeniti pa velja tudi medsebojno tekmo najmlajših selekcioniranih predstavnic, najmlajših pionirk iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika, ki so se v soboto medsebojno pomerile in odigrale predtekmo ter s tem otvorile domače člansko srečanje.

Selekcija  najmlajših pionirk iz Trbovelj je nastopila proti selekcijama iz Zagorja in Hrastnika. Na tekmi se je zbralo kar 100 gledalcev – staršev, sorodnikov in prijateljev, ki so prišli športno spodbujati mlade košarkarice. Te so prikazale veliko novo pridobljenega košarkarskega znanja, iskrenega veselja ob doseženih zadetkih, športnega duha in borbenega tekanja po igrišču. Rezultat je bil na koncu sicer v prid trboveljski selekciji, pa vendar le-ta ni bil bistvenega pomena. Namen tekme je bil namreč medsebojno srečanje novo nastalih ekip, saj dekleta res pridno trenirajo in verjamemo, da so s prikazano igro navdušila starše in ostale gledalce. Obenem pa upamo, da je bila tekma še dodatna spodbuda za nadaljnje pridno obiskovanje treningov. Čestitke vsem najmlajšim pionirkam, ki so se medsebojne tekme udeležile v velikem številu – skupaj jih je bilo kar 38!

članice 1

Ker je prikazano srečanje veljalo za predtekmo, pa so naše najmlajše predstavnice ostale na članski tekmi, ki je sledila. Med igro so spodbujale svoje vzornice, med polčasom pa so se predstavile še preostali publiki, ki si je prišla ogledati člansko tekmo.

Ogrevanje članskih igralk, ki je sledilo, pa je že zaradi samega pozitivnega vzdušja s predtekme in mladih igralk, napolnjenih z energijo, potekalo v odlični atmosferi. In posledično se je z odlično akcijo domače ekipe začela tudi članska tekma proti ekipi Kranjska Gora-Jesenice.

Tekma je potekala pred zopet najštevilčnejšo publiko v Sloveniji – na tribuni OŠ Trbovlje se je zbralo kar 300 gledalcev, ki so pripomogli k odličnemu vzdušju v telovadnici. Po izenačenem prvem polčasu je sledila odlična 3. četrtina za naše igralke, ki so jo dobile z 21 : 10. Prednost so v zadnji četrtini le še povečale in Zasavke so se pred domačimi gledalci veselile že 2. domače zmage, ki so jo slavile s 67 : 47.  Najboljša strelka je bila sicer še kadetska igralka Mojca Ahac, ki je dosegla 16 točk. Nikakor pa se ne smemo pozabiti zahvaliti domačim gledalcem, ki so se še enkrat več zbrali v takšnem številu in z glasno podporo pomagali Zasavkam do zmage. Najlepša hvala, najboljša publika ste!

najmlajše pionirke 3

Ta vikend Zasavke čaka težko gostovanje, na katerem se bodo v soboto, 5. decembra, pomerile proti dolgo časa prvoligaški ekipi Konjic.

FELIX ZASAVJE : Kranjska Gora Jesenice 67 : 47 (14:15, 16:13, 21:10, 16:9)

Strelke za Felix Zasavje: Mojca Ahac 16, Špela Kosem 15, Natalia Merkulova 13, Merisa Dautovič 7, Sara Jukič 7, Nika Lončar 4, Lucija Guzaj 3 in Anja Petelin 2

Miha Bučalič, trener članic: “Tekmo smo začeli premalo odločno, kar se je poznalo tudi na rezultatu po prvi četrtini. V tretji četrtini pa smo z delnim rezultatom 13:0 stvari postavili na svoja mesta, enako smo nadaljevali tudi v zadnji četrtini. Tako, da s prvem polčasom ne moremo biti zadovoljni, z drugim pa vsekakor smo lahko. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem obiskovalcev, ki so obiskali tekmo in še tretjič v tej sezoni dokazali, da so tekme v Zasavju nekaj povsem drugega kot drugje po Sloveniji.”

Predvsem za trenerje ŠD Felix Zasavja je bil zadnji vikend precej naporen, skupno je bilo namreč odigranih kar 8 tekem. Pa vendar je bil ves trud s samimi zmagami in prikazanim znanjem poplačan in zopet smo dobili potrditev, da z mladimi v Zasavju kakovostno delamo in posledično uspešno tekmujemo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top