Uspešen nastop trboveljskih karateistov na turnirju v Bohinjski Bistrici

V soboto, 22. marca, je v športni dvorani Danica v Bohinjski Bistrici potekal mednarodni karate turnir »Katana cup 2014 – Bohinj open«. Nastopilo je več kot 400 tekmovalcev iz 4 držav.

Trenerji so se odločili, da na to tekmovanje v večini pošljejo tekmovalce, ki nimajo veliko izkušenj z nastopi izven Trbovelj. Tokrat so si tekmovalne izkušnje nabirali: Marko in Uroš Markuljevič, Matevž Košak, Husein Tahirovič, Domen Majdič in Živojin Babič. Vodila sta jih trenerja Tim Žlak in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je na tekmi uspešno opravljala Aida Parič.

V kategoriji kat mlajših dečkov 8 do 4. kyu, kjer je nastopilo 30 tekmovalcev, sta se odlično odrezala Uroš in Marko Markuljevič. Uroš je osvojil srebrno medaljo, Marko pa bronasto oba pa sta končal posamično tekmovanje s štirimi zmagami in enim porazom. V ekipi mlajših dečkov se je Marku in Urošu pridružil še Matevž Košak. Tudi v tej konkurenci so nastopili zelo dobro in med desetimi ekipami osvojili tretje mesto.

Trije tekmovalci so nastopili v športnih borbah. Husein Tahirovič je v kategoriji starejših dečkov nad 55 kilogramov s tremi zmagami in enim porazom osvojil bronasto medaljo. Domen Majdič in Živojin Babič pa sta doživela svoj ognjeni krst na tekmah v športnih borbah. Domen Majdič je osvojil drugo mesto v kategoriji kadetov do 52 kilogramov, Živojin pa je osvojil bron v kategoriji do 70 kilogramov potem, ko je v repasažni borbi z 2:0 premagal konkurenta iz Murske Sobote.

Trenerja Tim Žlak in Miha Kovačič sta bila izredno zadovoljna z bero medalj, glede na to da so tokrat nastopili tekmovalci, ki ne nastopajo pogosto in zagotovo bo kdo izmed njih mešal štrene najboljšim v prihodnjih letih.

REZULTATI:

KATE:

Mlajši dečki 8. do 4. kyu:

2. mesto: Uroš Markuljevič

3. mesto: Marko Markuljevič

KATE EKIPNO:

Mlajši dečki:

3. mesto: TRBOVLJE (Košak, M. Markuljevič, U. Markuljevič)

ŠPORTNE BORBE:

Starejši dečkinad 55 kg:

3. mesto: Husein Tahirovič

Kadeti do 52 kg:

2. mesto: Domen Majdič

Kadeti do  70 kg:

3. mesto: Živojin Babič 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top