Uspehi ŠD Speed Trbovlje na domačem speed badminton turnirju Trbovlje Open 2013

Na letošnjem turnirju na domačih igriščih v Športni dvorani Polaj (2. ISBO Speedminton Trbovlje Open 2013) v soboto 28.09.2013 so se domači igralci odlično izkazali. V kategoriji do 18. let je svojo drugo zmago na turnirjih v tej kategoriji zabeležil Jaša Jovan in dokazal, da bo tudi v tej kategoriji z njim potrebno resno računati. V napetem finalnem dvoboju je premagal tekmeca s sosednje hrvaške Nikolo Kučino z 2:1 v setih. Z novimi 250 točkami se je povzpel še za nekaj mest na mednarodni lestvici igralcev do 18 let.

 

Naš najmlajši tekmovalec Jaka Schmit, ki se v zadnjem letu tudi redno udeležuje mednarodnih turnirjev je prav tako stal na stopničkah za zmagovalce. V kategoriji igralcev do 12.let je dosegel 3.-4. mesto in odnesel domov bronasto priznanje.

V kategoriji 40+ sta se Bojan Jerman in Silvo Vidmar prav tako uvrstila med dobitnike priznanj. Bojan Jerman je po izenačenem finalnem dvoboju z madžarskim tekmovalcem Gaborjem Reveszem zasedel drugo mesto. Silvo Vidmar pa si je na koncu delil tretje mesto z madžarom Karolyem Vinczejem.

V najzahtevnejši kategoriji Open-men so tekmovali Alen Baumkirher, Jure Schmit in Aleš Naraglav. Alen Baumkirher se je po odličnih igrah na koncu prav tako uvrstil med dobitnike priznanj. Delil je tretje mesto z madžarskim tekmovalcem Racz Gergelyem.

Uspešno pa so naši zaigrali tudi v dvojicah. Med drugim smo bili priča domačemu dvoboju dvojic Bojan Jerman – Alen Baumkirher ter Silvo Vidmar – Jure Schmit. Na koncu sta bila boljša Baumkirher – Jerman, ki pa sta v polfinalu nato izgubila proti radeški dvojici Jasmina Keber – Matjaž Šušteršič in na koncu zasedla tretje mesto. Aleš Naraglav je v dvojici z Mihom Avberškom dosegel 5.-6. mesto.

Tudi ostali slovenski tekmovalci so dosegli odlične uvrstitve. V ženski kategoriji je ponovno suvereno slavila Jasmina Keber, tretje mesto sta si delili Katarina Turk in Nina Lipušček. V moški kategoriji je zmagal Samo Lipušček. V kategoriji deklet do 14. let je bila ponovno najboljša Rebeka Škerl, takoj za njo pa se je na drugo mesto uvrstila Gabi Droždan. Mladi Tilen Knez je zmagal v kategoriji najmlajših do 12 let. Danaja Knez pa je skupaj s klubsko kolegico Anjo Rutar dosegla tretje mesto v kategoriji deklet do 18.let.

Turnir je tako z organizacijskega kot s tekmovalnega vidika odlično uspel. Veselimo se že ponovnega snidenja prihodnje leto.

ŠD Speed Trbovlje

speedminton

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top