Uspeh trboveljskih karateistov

V soboto, 19. maja, je v športni dvorani OŠ Antona Globočnika v Postojni potekal 11. Mednarodni karate turnir »POSTOJNA OPEN«. Na turnirju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz 12 držav. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Patricija KOČNAR, Eva KRAJŠIČ, Monika JAGER, Sonja BALOH BAROVIČ, Patricija BUKOVINSKI, Tea LOPAN in Almin SALKIČ. Vodila sta jih trenerja Miha KOVAČIČ ter Maks ŠMIDHOFER.

V dopoldanskem delu so trboveljski karate zastopala dekleta v kategoriji starejših deklic. Največji uspeh je dosegla ekipa starejših deklic v katah v sestavi Patricija KOČNAR, Monika JAGER in Eva KRAJŠIČ, ki so osvojile zlato medaljo. Za osvojitev medalje v posamični konkurenci pa bo potrebno več truda na rednih in dodatnih treningih. V popoldanskem delu so nastopili Patricija BUKOVINSKI, Tea LOPAN in Almin SALKIČ. Patricija tokrat ni imela svojega dne in je kljub solidnim izvedbam izgubila v prvih kolih. V katah je Almin v kategoriji nad 18 let suvereno premagal vse svoje nasprotnike in osvojil zlato medaljo. Prav tako je zmagovalka v športnih borbah članic do 60 kilogramov postala Tea LOPAN. Po daljšem času je Almin nastopil tudi v športnih borbah, kjer je v kategoriji članov do 60 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

V nedeljo, 20. maja, je v Srbiji potekal mednarodni karate turnir »NOVI SAD OPEN 2012«. Na tekmovanju je nastopilo 400 tekmovalcev iz treh držav. Barve trboveljskega kluba so zastopali: Matija KRIŽNIK, Husein TAHIROVIČ, Ajdin MUJKANOVIČ, Timotej ZUPANČIČ, Erik REMETIČ in Blaž HRIBOVŠEK. Pod vodstvom trenerjev Bogdana SIMERLA in Kristijana OSTOJIČA so na pot krenili v soboto zjutraj ter si nato v popoldanskih urah ogledali še glavne znamenitosti Novega Sada.

V katah posamezno sta medalji osvojila Ajdin bronasto in Husein srebrno. Vseh šest je nastopilo v športnih borbah posamezno, kjer se je kar petim uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Bronaste medalje so osvojili Ajdin, Erik in Timotej. Zlato medaljo sta osvojila Husein in Blaž, ki je po oceni trenerjev prikazal daleč najboljše borbe od vseh trboveljskih tekmovalcev v Novem Sadu. Za konec so v športnih borbah ekipno nastopili še starejši dečki v postavi Ajdin, Husein in Timotej, ki so ob koncu zasedli tretje mesto ter tako osvojili bronasto medaljo.

Naslednjo soboto bodo mladi trboveljski karateisti nastopili na 7. Pokalu občine Oplotnica.

REZULTATI:

1. »POSTONJA OPEN«; Postojna, 19.5.2012:

KATE POSAMEZNO:

Člani:

1. mesto – Almin SALKIČ

KATE EKIPNO:

Starejše deklice:

1. mesto  – KOČNAR, JAGER, KRAJŠIČ

BORBE POSAMEZNO:

Članice do 60kg:

1. mesto – Tea LOPAN

Člani do 60kg:

3. mesto – Almin SALKIČ

2. »NOVI SAD OPEN 2012«; Novi Sad (Srbija), 20.5.2012:

KATE POSAMEZNO:

Dečki (l. 2000 – 3. nivo):

2. mesto – Husein TAHIROVIČ

Dečki (l. 1999 – 1. nivo):

3. mesto – Ajdin MUJKANOVIČ

BORBE POSAMEZNO:

Dečki (l. 2000: +55 kg):

1. mesto – Husein TAHIROVIČ

Dečki (l. 1999: -57 kg):

3. mesto – Ajdin MUJKANOVIČ

Dečki (l. 1999: -57 kg):

3. mesto – Timotej ZUPANČIČ

Kadeti (l. 1998 in 1997 : -52 kg):

3. mesto – Erik REMETIČ

Kadeti (l. 1998 in 1997 : -52 kg):

1. mesto – Blaž HRIBOVŠEK

BORBE EKIPNO:

Starejši dečki:

3. mesto – MUJKANOVIČ, TAHIROVIČ, ZUPANČIČ

Čestitamo!

Avtor članka: Jernej Simerl (Karate klub Trbovlje)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top