Uspeh Trboveljčanov na 41. mednarodnem karate turnirju »Trbovlje 2013«

V soboto 14. decembra je v Trbovljah potekal že 41. Mednarodni karate turnir »Trbovlje 2013«. Karate turnir v Trbovljah sodi med najmočnejše in najštevilčnejše tovrstne turnirje v Evropi. Turnir ima poleg zelo uspešne organizacijske formule tudi najdaljšo tradicijo karate turnirjev celo v Evropi. 536 nastopajočih tekmovalk in tekmovalcev iz 69 karate klubov se je pomerilo v katah, to je estetsko zloženih likih ter športnih borbah. Tako kot v preteklih nekaj letih, je bil tudi letošnji obisk turnirja izredno bogat, saj so se na njem pomerili tekmovalci iz kar petnajstih držav, in sicer: AVSTRIJE, BOLGARIJE, BOSNE in HERCEGOVINE, ČEŠKE, ČRNE GORE, DANSKE, HRVAŠKE, ITALIJE, MADŽARSKE, MAKEDONIJE, NEMČIJE, SLOVAŠKE, SRBIJE, UKRAJINE ter SLOVENIJE.

Na uradni otvoritvi turnirja je trboveljska podžupanja Jasna Gabrič zaželel vsem nastopajočim veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa je izrekel iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja. Generalno pokroviteljstvo nad turnirjem je že deseto leto zapored prevzel LAFARGE Cement d.d. iz Trbovelj.

Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali zelo pomembno vlogo. Kot vedno so tudi tokrat nastopili zelo številčno. Za Karate klub Trbovlje je nastopilo 39 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Eva in Tadej Kolander, Uroš in Marko Markuljevič, Denis Šehič, Simona Češarek, Klara Lesar, Jaka Povše, Tilen Medved, Matevž Košak, Matic Košak, Matjaž Barovič, David Babič, Luka Grivec, Miha Krajnc, Patrik Kušter, Matic Škrbec, Blaž Cestnik, Ervin Salkič, Domen Zidar, Erik Teo Košmrlj, Ana Nuša Detela, Anamari Vran, Ema Ržen, Nastja Vidrih, Laura Božjak, Patricija Kočnar, Monika Jager, Kristina Masleša, Ajša Duratovič, Husein Tahirovič, Luka Perc, Luka Ferlin, Erik Remetič, Ajdin Mujkanovič, Edin Dautovič, Adis Bašič in Blaž Hribovšek.

Trenerji so poleg rednih treningov v klubu s pomočjo dodatnih treningov preko vikendov, svoje bodoče upe pripeljali do takšne športne forme, da so lahko na tem, za Trboveljčane najpomembnejšem tekmovanju pokazali največ, kar so trenutno sposobni. Želja vsakega trboveljskega karateista je stati na zmagovalnih stopnicah najstarejšega in v tem delu Evrope najkvalitetnejšega turnirja. Z 14 osvojenimi medaljami so dopolnili domače organizatorje turnirja, saj so bili ponovno med najboljšimi tudi po osvojenih medaljah.

Ob svojem prvem nastopu na mednarodnem turnirju je Eva Kolander v katah med najmlajšimi osvojila prvo mesto v kategoriji belih pasov in drugo mesto v absolutni kategoriji. V starostni kategoriji 8 do 9 let beli pasovi, sta bronasti medalji osvojila dvojčka Uroš in Marko Markuljevič. Simona Češarek je prepričljivo premagala vso konkurenco med malčicami 8. do 5. kyu. Med starejšimi dečki je srebrno medaljo v katah osvojil Tadej Kolander, pri mladincih pa Adis Bašič bronasto.

Tudi v športnih borbah so Trboveljčani osvojili sedem medalj. Domen Zidar je osvojil bronasto medaljo v kategoriji starejših dečkov do 40 kg. V najtežji kategoriji starejših dečkov je ponovno blestel Tadej Kolander in suvereno osvojil zlato medaljo. V kategoriji kadetov do 57 kg se je Luka Perc zavihtel na drugo mesto. Tadej Kolander je nastopil tudi v kategoriji kadetov nad 70 kg, kjer je tudi ostal neporažen vse do konca ter zaključil turnir z dvema zlatima in eno srebrno medaljo. Blaž Hribovšek je po nepazljivosti v zadnjih sekundah finala med mladinci do 55 kg na koncu dosegel drugo mesto. V isti kategoriji sta bron osvojila še Luka Ferlin in Luka Perc. Trenerji so bili z nastopi številčne trboveljske ekipe zelo zadovoljni, sledila bo temeljita analiza jesenskega dela in načrti za drugo polovico sezone.

Tudi sodniška ekipa z kar petnajstimi mednarodnimi sodniki je pod vodstvom Mariborčana Primoža DEBENAKA dobro opravila svoje delo. Samo dogajanje v dvorani POLAJ je popestril prihod »Mandlca« iz Turističnega društva Trbovlje ter Turistično informacijski center, katerega predstavniki so ob samem vhodu namestili svojo stojnico in gostom delili propagandni material.

Rezultati:

KATE POSAMEZNO:

Najmlajše 8.-6.kyu

1.mesto: Eva KOLANDER

Najmlajše absolutno

2.mesto: Eva KOLANDER

Malčice 8.-5.kyu

1.mesto: Simona ČEŠAREK

Malčki 8.-5.kyu

3.mesto: Uroš in Marko MARKULJEVIČ

St. dečki

2.mesto: Tadej KOLANDER

Mladinci:

3.mesto: Adis BAŠIČ

ŠPORTNE BORBE:

St. dečki  do 40 kg:

3. mesto: Domen ZIDAR

St. dečki  nad 55 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Kadeti do 57 kg:

2. mesto: Luka PERC

Kadeti  nad 70 kg:

1. mesto: Tadej KOLANDER

Mladinci do 55 kg:

2.mesto: Blaž HRIBOVŠEK

3.mesto: Luka PERC in Luka FERLIN

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top