Uspeh naših smučarjev na 22. državnem prvenstvu

Minuli vikend je potekalo 22. državno prvenstvo. Cicibani so imeli v soboto državno prvenstvo v veleslalomu na Soriški planini,kjer se je Anja Oplotnik uvrstila na odlično 9. Mesto, v svojem letniku pa je bila tretja.

Mlajši in starejši dečki in deklice pa so imeli državno prvenstvo v Kranjski gori. V soboto so se pomerili v veleslalomu,kjer se je v kategoriji mlajših deklic Anja Žibert uvrstila na odlično 7. mesto, Tinkara Dolanc pa na 18. Mesto. V kategoriji mlajših dečkov se je Aljaž Kastelic uvrstil na 17.mesto.

Dan kasneje, v nedeljo, pa so se tekmovalci pomerili še v slalomu. Za uspeh dneva in sezone je poskrbel Žan Špilar,ki je z visoko startno številko še po prvem teku zasedal odlično 6. Mesto, z izvrstno drugo vožnjo pa napredoval do 2. mesta in tako postal državni podprvak v slalomu za sezono 2012/2013. Njegov uspeh je dopolnila še Anja Žibert,ki je po prvi vožnji ravno tako zasedala 6. mesto in s tretjim časom druge vožnje na koncu prišla do odličnega 4. Mesta. Tinkara Dolanc je med mlajšimi deklicami zasedla 20. Mesto,žal pa se zaradi bolezni slaloma ni mogel udeležiti Aljaž Kastelic.

Čestitke tekmovalcem in še obilo športnih uspehov vsem.


 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top