Urša Haberl na prvem mestu svetovne karate lestvice

S ponosom sporočamo, da je članica našega kluba, Urša Haberl, na najnovejši lestvici Svetovne karate zveze uvrščena na fantastično prvo mesto v kategoriji športnih borb kadetinj do 54 kilogramov.

Da gre res za izjemen rezultat pove dejstvo, da je to do sedaj sploh prva uvrstitev predstavnika Slovenije na sam vrh svetovne lestvice. Za točkovanje se štejejo rezultati doseženi na uradnih tekmovanjih Svetovne karate zveze (WKF), kjer je vključenih 192 držav članic, s čimer se lahko pohvali zelo malo športov na svetu. Urša pa ni osamljena članica našega kluba, ki kroji vrh lestvice, na odličnem devetem mestu je Stefan Joksimovič v športnih borbah mladincev do 76 kilogramov ter na trinajstem Barbara Haberl v športnih borbah mladink do 53 kilogramov.

In ne pozabimo, da so na zasedanju skupščine Mednarodnega olimpijskega komiteja v Riu soglasno potrdili, da je karate postal novi olimpijski šport, ki je vključen v program olimpijskih iger v Tokiu leta 2020. S tem so se uresničile dolgoletne želje in sanje milijone karateistov po vsem svetu. In te sanje lahko s temi uvrstitvami na svetovni lestvici sanjamo tudi mi.
LESTVICA SVETOVNE KARATE ZVEZE:
(vir: http://setopen.sportdata.org/wkfranking/ranking_main.php)

Športne borbe kadetinje do 54 kilogramov:
1. mesto – Urša HABERL
Športne borbe mladinci do 76 kilogramov:
9. mesto – Stefan JOKSIMOVIČ
Športne borbe mladinke do 53 kilogramov:
13. mesto – Barbara HABERL

unnamed-24
Jernej Simerl
Tajnik kluba

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top