Urša Haberl in Stefan Joksimovič blestela na balkanskem prvenstvu

Med 9. in 11. decembrom je v Sarajevu potekalo 17. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane, kjer je nastopilo 863 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Prvenstva se je udeležila tudi sedemdeset članska ekipa Karate Zveze Slovenije. Med njimi je bilo kar deset članov našega kluba, in sicer tekmovalci Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič, Blaž Hribovšek in reprezentančni trener Miha Kovačič.

Že prvi dan je zablestela Urša Haberl, ki je v prvih štirih krogih zabeležila štiri zmage s točkovno razliko 23:3 in se tako zanesljivo uvrstila v popoldansko finale, kjer je pa morala priznati premoč reprezentantki Turčije. Uršina medalja je bila prva klubska medalja osvojena na balkanskih prvenstvih v samostojni Sloveniji. Le korak do medalje se je ustavila sestra Barbara Haberl, ki je po dveh zmagah in porazu izgubila odločilno borbo za bronasto medaljo ter tako končala prvenstvo na nehvaležnem, a vseeno odličnem, petem mestu. Drugi dan prvenstva so nastopili fantje. Najboljši rezultat je dosegel Ajdin Mujkanovič, ki je po treh zmagah in uvrstitvi v polfinale izgubil naslednji dve borbi ter tudi on končal za športnike nehvaležnem petem mestu. Luka Ferlin in Stefan Joksimovič sta zabeležila po eno zmago, ostali fantje so izgubili borbo v prvem krogu.

Zadnji dan prvenstva je bil namenjen ekipnim nastopom in kar osem Trboveljčanov je bilo v ekipah Slovenije. Tri zelo dobre borbe sta prikazala Luka Ferlin in Ajdin Mujkanovič, vendar mladinski ekipi Slovenije ni uspelo poseči po medalji, saj so končali na petem mestu. Tokratni junak v naših vrstah pa je bil Stefan Joksimovič, ki je z ekipo mlajših članov osvojil srebrno medaljo. Po vrsti so premagali reprezentance BiH, Bolgarije in Hrvaške. V finalni borbi so morali priznati premoč Črni gori. Stefan je v štirih borbah zabeležil 2 zmagi in 2 neodločena rezultata. Poleg petih tekmovalcev sestavljajo ekipo tudi dve rezervi, tokrat sta to bila naša Blaž Hribovšek in Luka Perc, ki sta tako tudi prišla do srebrne medalje. Slovenska reprezentanca se iz Sarajeva vrača z 11 osvojenimi medaljami, kar je tudi iz reprezentančnega vidika najuspešnejše balkansko prvenstvo v zgodovini Karate zveze Slovenije.

Trboveljčani so ponovno pisali zgodovino kluba, saj se prvič iz balkanskih prvenstvih v samostojni Sloveniji vračajo z osvojenimi medaljami. Za najuspešnejše tekmovalce ne bo počitka, saj jih v februarju naslednje leto čaka mladinsko evropsko prvenstvo, na katerem želijo pustiti svoj pečat.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:
Mladinke do 53 kg:
2.mesto: Urša HABERL

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Mlajši člani:
2.mesto: SLOVENIJA (Stefan JOKSIMOVIČ + rezervi: Blaž HRIBOVŠEK in Luka PERC)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top