Urša Haberl bronasta na odprtem prvenstvu Hrvaške

Minuli vikend, 1. in 2. oktobra, je na hrvaški Reki potekal 16. Mednarodni karate turnir »Croatia open« na katerem je nastopilo več kot 1600 tekmovalcev iz 19 držav. Tekmovanje na Reki sodi v sklop izbornih tekem za nastop na Evropskem mladinskem prvenstvu februarja prihodnje leto. Trboveljčani so na turnirju tekmovali v naslednji sestavi: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Blaž Hribovšek. Tekmovalce sta vodila trenerja Jernej Simerl in Miha Kovačič.

Naporno tekmovanje, ki je trajalo od devetih dopoldan do enajstih zvečer je od Trboveljčanov otvoril Domen Zidar, ki pa je moral priznati premoč avstrijskemu tekmovalcu, čeprav je večino dvoboja vodil z minimalnim rezultatom. Blaž Hribovšek je edini nastopil v dveh kategorijah in sicer med člani in mlajšimi člani. V uvodnem dvoboju članske konkurence mu je nasprotnik z nekontroliranem udarcem poškodoval oko, tako da Blaž kljub zmagi ni mogel nadaljevati v tej konkurenci. Po nekaj urnem premoru med kategorijami se je odločil, da bo nadaljeval v konkurenci mlajših članov, kjer je v uvodnem kolu premagal Hrvata, nato pa izgubil dvoboja proti madžarskemu in avstrijskemu predstavniku. Od deklet je prva nastopila Barbara, ki se je z nasprotnicami pomerila med mlajšimi članicami do 55 kilogramov. V uvodnih krogih je s taktično in potrpežljivo predstavo premagala svoji dve nasprotnici, med katerimi je bila tudi nosilka medalje z letošnjega mladinskega evropskega prvenstva nato pa z minimalno razliko izgubila dvoboja proti Bolgarki in Madžarki, kar je zadostovalo za peto mesto. Luka Perc je med mladinci do 68 kilogramov začel z zmago proti Hrvatu. V naslednjem krogu je bil boljši od njega srbski predstavnik, ki se je uvrstil v finale in mu omogočil repasaž, kjer ga je premagal predstavnik Slovaške. Luka Ferlin v kategoriji mladincev do 76 kilogramov tokrat ni imel svojega dne in je moral priznati premoč nasprotniku iz Hrvaške že v prvem krogu. V najtežji mladinski kategoriji je dobro nastopal Ajdin Mujkanovič, ki je v prvi borbi premagal nasprotnika iz Hrvaške, v drugem moral priznati premoč reprezentantu Nemčije. V prvem repasažnem dvoboju je premagal predstavnika Madžarske, v borbi za tretje mesto pa izgubil proti srbskemu tekmovalcu in osvojil končno peto mesto. Tudi tokrat nas je najbolj razveselila Urša Haberl, ki je nastopila v kategoriji mladink do 53 kilogramov. Uvodni krog je nakazal, da ni v najboljši dnevni formi, saj je premagala nasprotnico iz Norveške šele v zadnjih sekundah dvoboja. V drugem krogu ni našla rešitve za nizko Slovakinjo, medtem ko se je v repasažnih dvobojih ponovno zbrala in po zmagi nad Italijanko nato v zadnji borbi za tretje mesto tudi tokrat premagala aktualno svetovno prvakinjo v kategoriji kadetinj ter osvojila bronasto medaljo.

Cilj tekmovanja je bilo preveriti trenutno stanje reprezentančnih kandidatov, saj je Croatia open eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope in rezultati na tem turnirju so dober pokazatelj trenutne forme. Naslednjo soboto bodo Trboveljčani z mlado ekipo nastopili na turnirju v Mariboru, čez štirinajst dni pa najboljše klubske tekmovalce do osemnajst let čaka 2. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije, ki bo potekala v Novem mestu.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek ali sredo ob 17.00 v Večnamenskem prostoru. Prav tako vabimo odrasle da se pridružijo Rekreativni skupini, ki ima svoje treninge ob torkih ob 19.00 v telovadnici OŠ Ivan Cankar.
REZULTATI:
ŠPORTNE BORBE:
Mladinke do 53 kg:
3. mesto: Urša HABERL

Miha Kovačič
Glavni trener

unnamed-4 unnamed-6 unnamed-5

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top