Uroš Markuljevič je osvojil peto mesto na balkanskem prvenstvu za otroke

Od 27. do 29. maja je v Beogradu potekalo 21. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije, katerega so se udeležili najboljši tekmovalci te regije. Med 831 tekmovalkami in tekmovalci iz enajstih balkanskih držav je nastopilo tudi 53 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili tudi štirje Trboveljčani, in sicer Laura Božjak, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodja slovenske delegacije je bil sekretar KZS, predsednik Karate kluba Trbovlje, Bogdan Simerl. Med reprezentančnimi trenerji je bil tudi glavni trener kluba Miha Kovačič.

Poleg rednih klubskih treningov so mladi slovenski karateisti opravili tudi nekaj priprav pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega in seveda prizadevnost samih tekmovalcev na treningih ter želja na samem tekmovanju je pripeljala do tega, da so se slovenski tekmovalci na koncu veselili ob osvojenih devetih medaljah. Vsi štirje trboveljski tekmovalci so nastopili drugi dan prvenstva. Laura v katah ter Kenan in Marko v športnih borbah niso dosegli vidnejšega rezultata, saj so vsi trije končali tekmovanje v prvem krogu. Kot zadnji je nastopil Uroš v kategoriji dvanajstletnikov do 50 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal predstavnika Makedonije ter v tretjem tekmovalca iz Romunije. V polfinalu je bil boljši Makedonec. Sledila je borba za bronasto medaljo proti predstavniku Hrvaške, ki se je končala brez doseženih točk. Sledila je sodniška odločitev, ki pa ni bila v prid Uroša, ki je tako osvojil nehvaležno, a vseeno zelo dobro, peto mesto.

Ta vikend se bodo najboljši slovenski karateisti pomerili na Polzeli na Ekipnem državnem prvenstvu v katah in športnih borbah. V začetku julija pa bodo najboljši klubski tekmovalci nastopili že tretje leto zapored na KARATE1, svetovnem pokalu za mlade v Umagu na Hrvaškem. Potem pa bodo za tekmovalce sledile zaslužene počitnice. Klubski trenerji pa bodo v tem obdobju, na osnovi analize spomladanske sezone pripravili plane za jesenski del tekmovalne sezone.

bc102de2-06e9-442b-ac14-0a07d7b6d556

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top