Urejene zelene površine v spodnjem delu Trbovelj!

Na pobočju, ki meji neposredno na centermesta in se razprostira kar na 7.500 kvadratnih metrih površine, stoji»Plevčkov hrib«.

V sklopu ureditve sta Občina Trbovlje inKrajevna skupnost Center s pomočjo strokovnjakov, zaposlenih v VrtovihTaškar, park arboristično uredili. Že v letu 2011 so uredili večjadrevesa, katerih veje so segale na sprehajalne poti  in na otroškoigrišče na zgornjem platoju, s posebno dvižno košaro so očistili posameznekrošnje dreves in odstranili deset dreves – seveda le takšnih, ki sose že posušila ali so bila samorasla. Pomladitve pa niso bila deležnasamo drevesa, tudi grmovnice so bile obrezane, saj se jim je s tem omogočilrazrast novega, mladega lesa, zaradi katerega bo v naslednjih letih cvetenjebolj izrazito in bogato. Plevčkov park vsebuje pravo zbirko drevesnihvrst, med katerimi so npr. srebrni javor, rdeči hrast, enovratni glogin javorolistna platana. Pri grmovnicah imamo celo posebno redko vrstoin sicer »Winter Beauty«, ki je izredno redka in je ni nikjer drugje vZasavju.

Klub temu, da park že ima bogato zbirko raznihdrevesnih in grmovnih vrst, smo sem umestili oz. zasadili 17 drevesnihin 27 grmovnih vrst, s katerimi bomo še popestrili raznovrstnost barvv parku.

Odprtje Parka Plevčkov hrib bo v torek,19. junija, ob 17. uri. Program bodo popestrili učenci OŠ TončkeČeč.

Vabljeni!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top