Ukrajina ponovno slovenska!

Na turnirju ISBO Svetovne serije v ukrajinskem Uzhgorodu tokrat na najvišji stopnički Samo Lipušček in Jasmina Keber.

V simpatičnem ukrajinskem mestu na tromeji z Madžarsko in Slovaško so se sanje o slovenskem finalu v moškem delu turnirja razblinile že v skupinskem delu tekmovanja, v katerem je Samo Lipušček v svoji skupini presenetljivo zasedel zgolj drugo mesto in tako poskrbel za četrtfinalni dvoboj z lanskim zmagovalcem Odprtega prvenstva Ukrajine, Robijem Titovškom. V dvoboju sicer izjemno izenačenih najboljših slovenskih igralcev so ponovno odločale malenkosti – in predvsem boljša zbranost Lipuščka v samem zaključku odločilnega tretjega niza. V polfinalu je Lipušček nato premagal domačina Mandryka, v finalu pa se je z odlično igro Slovaku Janu Ščavnickemu maščeval za poraz v skupinskem delu tekmovanja. Po zmagah na OP Slovenije in OP Hrvaške je Lipušček tako osvojil še tretji turnir ISBO Svetovne serije v svoji karieri. Alen Baumkirher in Matjaž Šušteršič sta obstala v skupinskem delu tekmovanja.

Tudi v ženskem delu turnirja je prišlo do slovenskega obračuna, saj je svetovna prvakinja Jasmina Keber v polfinalu izločila Nino Lipušček, odlično formo pa je potrdila še v finalu, v katerem z agresivno igro Slovakinji Barbori Syč-Kryvanovi ni dopustila nikakršne možnosti za presenečenje. Radečanka je tako s ponovitvijo lanskoletnega zmagoslavja v Uzhgorodu zabeležila že 17. zmago na turnirjih najvišje kategorije in ostaja pri enem samem porazu v celotni letošnji sezoni. Popolno slovensko zmagoslavje na turnirju je Kebrova dopolnila s svojo prvo zmago v kategoriji dvojic v paru z Matjažem Šušteršičem.

Ob robu turnirja so potekala tudi tekmovanja v mladinskih in veteranskih kategorijah. V kategoriji do 18 let sta navdušili Danaja Knez z drugim in Anja Rutar s tretjim mestom, med veterani nad 40 let pa je s svojim prvencem na stopničkah turnirjev ISBO Svetovne serije prijetno presenetil Mitja Kolenc s tretjim mestom.

lipuscek

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top