Uf, ti šment! Grem kar na Šent!

Šent, Slovensko združenje za duševno zdravje je neprofitna, prostovoljna organizacija, ki je namenjena osebam s težavami v duševnem zdravju, njihovim svojcem, strokovnjakom s tega področja ter vsem ostalim, ki se zanimajo za področje duševnega zdravja.

Naš program je namenjen posameznikom s težavami v duševnem zdravju in tistim, ki se znajdejo v trenutni duševni stiski, za katere vzrokov v današnji družbi in načinu življenja ne zmanjka. V dnevnem centru imajo obiskovalci možnost pogovora z zaposlenimi, vključiti se v individualno načrtovanje, ter sodelovati v številnih skupinskih dejavnostih.

Dnevni center Šentknap Trbovlje deluje že deveto leto. V prijetno urejenih prostorih se nas dnevno zbere od 10 do dvajset, srečujemo se vsak delovnik od osme do šestnajste ure. Dobrodošel je vsakdo, ki ga naša dejavnost zanima, bi nas rad spoznal, se pridružil našim ustvarjalnim delavnicam ali športnim aktivnostim, se naučil angleščine ali računalništva ali kako napisati prošnjo za službo, se nam pridružil na skupinah, na katerih se pogovarjamo o premagovanju vsakdanju stisk in izboljšanju kvalitete življenja, ali z nami sodeloval kot prostovoljec.

V centru organiziramo veliko aktivnosti, ki nas povezujejo z lokalno skupnostjo. Tako smo v začetku letošnjega leta gostili predstavnika Policijske postaje Trbovlje. V marcu smo sodelovali na razstavi Društva vojnih invalidov, sekcije ročnih del Nagelj v galeriji Delavskega doma Trbovlje, kjer smo predstavili izdelke, ki nastajajo v programu dnevni center in v programih zaposlovanja: programu socialne vključenosti in programu zaposlitvene rehabilitacije.

Če vas zanima več, lahko pokličete na telefonsko številko 03 56 42-670 (za info o programu dnevnega centra: Rebeka Novak, univ.dipl.soc., za info o programih zaposlovanja: Nika Nedeljko, univ.dipl.soc.del.) ali nas obiščete na Šuštarjevi 42 a v Trbovljah; zaželena je predhodna najava.

Rebeka Novak

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top