Učenke in učenci OŠ Trbovlje pripravili program ob odprtju obnovljene šole

Pogodba za izvedbo »rekonstrukcije in energetske sanacije Osnovne šole Trbovlje« med naročnikom Občino Trbovlje in izvajalcem Kolektor Koling, d. o. o. je bila podpisana v avgustu 2013. V sklopu investicije smo sanirali celotni objekt osnovne šole, izvedli novo fasado na objektu šole in telovadnice, zamenjali vhodna in notranja vrata, zamenjali okna, na novo uredili elektro in strojne instalacije, prenovili instalacije v centralni kuhinji, v delu objekta uredili prisilno prezračevanje, izolirali streho šole in telovadnice in prenovili oziroma toplotno izolirali tla. Povsem na novo smo uredili telovadnico in nabavili novo opremo zanjo.

Celotna investicija je vredna 3 milijone evrov. Operacijo delno financira Evropska unija, Kohezijski sklad, iz Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007–2013. Prejeli smo tudi pozitivni sklep o sofinanciranju OŠ Trbovlje s strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor, gre za kohezijska sredstva v višini 166.000 evrov. Prejeli smo tudi sredstva Eko sklada v višini 931.000 evrov. Lahko rečemo, da je ta naložba Občine Trbovlje ena največjih v preteklih 20-ih letih

kohezija

Nagovor ob odprtju je imel dosedanji župan Vili Treven, ki je v svojem imenu in imenu županje Jasne Gabrič, povedal tudi:

“S prepotrebno prenovo Osnovne šole Trbovlje smo zagotovili odlične pogoje za delo in učenje sedanjim in novim generacijam otrok. Prihodnost šole in življenje v njej je sedaj v vaših rokah. Šola je tista, ki je v osrčju vsakega posameznika in skupnosti. Vsem omogoča razvoj in učenje, spodbuja ustvarjalnost, radovednost; pomaga razviti čut odgovornosti zase in za druge.”

Ravnateljici, učiteljicam, učiteljem, učenkam in učencem želimo prijetno preživljanje šolskih dni in obilo novih znanj!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top