TV serija Mestne promenade tudi o Trbovljah

V veliko veselje nam je, da je ekipa Radio televizije Slovenije včeraj v Trbovljah začela s snemanjem televizijske serije Mestne promenade. Namen dokumentarne nanizanke je predstaviti  bogato kulturno dediščino in tradicionalni utrip slovenskih mest in krajev. Vse do četrtka se bo ekipa RTV Slovenije potepala po našem mestu in v objektiv ujela trboveljske kulturne točke.

Med drugim so že posneli trboveljski hram kulture Delavski dom Trbovlje, ustavili pa se bodo tudi v Parku kulture pri pošti, kjer imajo svoje kulturne točke nekateri izmed pomembnejših trboveljskih kulturnih umetnikov – Laibach, Tanja Ribič, Matevž Lenarčič, Iztok Kovač, Uroš Zupan ter avtorica monolita dr. Maša Jazbec. Trbovlje so bile namreč v zgodovini eno izmed slovenskih središč ljubiteljskega kulturnega življenja.

Izredno smo ponosni, da so ustvarjalci serije Mestna promenada prepoznali kulturne in zgodovinske posebnosti našega mesta in bodo tako prikazali razvoj  in znamenitosti Trbovelj, od koder prihajajo številni, tudi svetovno priznani, umetniki in kulturniki. Portret Trbovelj bo na male zaslone prišel decembra. O tem vas bomo pravočasno obvestili in vas prijazno povabili k ogledu.

FOTO: Arhiv DDT

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top