Tudi Zasavje je dobilo trgovnico s spominki

V soboto, 25. maja, so Občina Trbovlje, MCT, TUC Zasavje in DDT ter Turistično društvo Trbovlje v Lovskem dvorcu odprli prvo tovrstno trgovinico s spominki v Zasavju. Otvoritve so se udeležili številni Zasavci in Zasavčanke.V kulturnem programu so nastopile trboveljske mažorete ter pevski zbor GESŠ Trbovle. Zbrane sta nagovorilaipodžupanja Jasna Gabričter direktorica MCT Karmen Murn.

Obiskovalci so že ob odprtju trgovinice nakupili kar lepo število spominkov. Prav tako je bila predstavljena nova maskota trgovinice in posredno tudi Trbovelj. Gre za MANDELJCA, kot izpeljanka iz besede Perkmandeljc. Maskota je delo mag. Zorana Pozniča in na nek način predstavlja tudi našo zgodovino. Mandeljc je opremljen z rudarsko čelado, s svetilko in znakom Trbovelj. Zagotovo bomo potrebovali nekaj časa, da se ga bomo privadili, tako kot vsake stvari v življenu.

Trgovinica bo trenutno odprta od ponedeljka do sobote (z izjemo srede) od 10. do 14. ure. V primeru, da imate v Trbovljah na obisku skupine turistov, pokličite v TIC in vam bodo trgovinico odprli posebej za vas ter vašim gostov razkazali tudi Lovski dvorec.

Turistično informacijski center Zasavje
Ulica 1. junija 18

1420 Trbovlje

(v prostorih Mladinskega centra in hotela Trbovlje)

TEL: 03 56 12 885

GSM: 041 663 507
FAKS: 05 91 65 204

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top