Tudi vročina ne more streti zasavske ljubezni do nogometa

V soboto, 13. junija je v Športnem parku Rudar potekal 1. malonogometni članski turnir na umetni travi v organizaciji NK Rudar Trbovlje in Zavoda za šport Trbovlje. Na turnir se je prijavilo osem ekip, ki so navkljub zelo vročemu in soparnemu vremenu, nogometnim navdušencem ponudile v ogled kakovosten nogomet, z mnogo znanimi zasavskimi nogometaši, ki so nekdaj, kot tudi še sedaj, risali sliko Zasavja na slovenskem nogometnem zemljevidu. Med njimi so izstopali mladi nogometaši, ki so še vedno aktivni, recimo reprezentant Slovenije v sel. U-19 in član NK Maribor Žan Florjanc, članski igralec nekdanjega prvoligaša NK Radomlje Robi Jakovljevič ter prav tako mladinski igralec iz vrst Velenjskega Rudarja Stefan Andjelić. Vsi trije imajo seveda eno skupno lastnost, da je njihov matični klub NK Rudar Trbovlje, katerega še vedno nosijo s ponosom v srcu.

 

Ekipe so bile razdeljene v dve skupini, tako so skupino A tvorile ekipe: LM Oskar, Buraz team, Trg Revolucije in Rudarjeve bebe, v skupini B pa so bile ekipe: Bar LaVie, Vulkanizerstvo Mladen Centrih, NK Rudar Trbovlje in FC Tahi.

 

Po odigranih srečanjih v samih skupinah so se v nadaljnje tekmovanje iz vsake skupine uvrstili po dve ekipi, kar je uspelo ekipam Rudarjeve bebe, Buraz Team, Bar LaVie ter NK Rudar Trbovlje.

 

Tekmovalna pravila so določila nasprotnike polfinala in sledili sta spet dve zanimivi srečanji, predvsem tisto prvo polfinalno srečanje med ekipama Trboveljske bebe ter NK Rudar Trbovlje je bilo polno emocij in tekmovalnosti, saj so se na tribunah trboveljskega stadiona zaslišali tudi glasovi podpore in navijanja. Zmagovalec je bila ekipa Trboveljske bebe, ki so zmagali z 3:2. V drugem polfinalnem paru Buraz Team : Bar LaVie so bili boljši slednji, ki so zmagali z rezultatom 1:2.

 

Zmagovalci obeh tekem so se uvrstili v finale, poražene ekipe NK Rudar Trbovlje ter Buraz Team pa so takoj po odigranih polfinalnih obračunih streljale kazenske strele, ki so odločili kdo se je na turnirju uvrstil na tretje in kdo na četrto mesto. Boljši so bili članski nogometaši Rudarja, ki so tako zmagali z 4:2.

 

Sledilo je še razburljivo finalno srečanje med ekipama Rudarjeve bebe in Bar LaVie. Slednji so preko Stefana Andjelića prišli v vodstvo, za izenačenje pa je poskrbel mladi Jan Sotenšek. V nadaljevanju so bili zopet v boljšem položaju igralci Bar LaVie, ki so preko Matica Marciusa povedli z 1:2. Vendar se igralci Rudarjevih beb niso predali ter so do konca tekme uspeli izenačiti preko Jake Jakopiča. Redni del srečanja se je tako končal z rezultatom 2:2 in tako kot v tekmi za tretje oz. četrto mesto, so tudi zmagovalca turnirja odločali kazenski streli. Izvajanje je šlo bolje od nog nogometašem ekipe Bar LaVie, saj je bil končni rezultat 2:5.

 

Končni vrstni red: 1. Bar LaVie, 2. Rudarjeve bebe, NK Rudar Trbovlje, 4 Buraz Team

 

Podelitev je v imenu enega od organizatorjev izvedel g. Edvard Bravec, direktor trboveljskega Zavoda za šport. Prve tri uvrščene ekipe so prejele pokale ter denarne nagrade, praktični nagradi, športni uri znamke Adidas, katere je priskrbel eden od sponzorjev turnirja »Urarstvo Big Ben d.o.o« iz Litije pa sta prejela najboljši strelec turnirja Stefan Andjelić (Bar LaVie) in najboljši vratar Obrad Mudrinič (Rudarjeve bebe).

 

 

Kompletni rezultati:
Skupina A: LM Oskar:Buraz Team 2:2, Trg Revolucije:Rudarjeve bebe 2:2,

LM Oskar:Trg Revolucije 3:1, Buraz Team:Rudarjeve bebe 1:4, LM Oskar:Rudarjeve bebe 1:5.

Buraz Team:Trg Revolucije 5:1

Skupina B: Bar LaVie:Vulkanizerstvo MC 1:1, NK Rudar Trbovlje:FC Tahi 4:0,

Bar LaVie:NK Rudar Trbovlje 4:2, Vulkanizerstvo MC:FC Tahi 1:1, Bar LaVie:FC Tahi 4:2,

Vulkanizerstvo MC:NK Rudar Trbovlje 0:4

 

Polfinale:

Rudarjeve bebe:NK Rudar Trbovlje 3:2

Bar LaVie:Buraz Team 2:1

Izvajanje kazenskih strelov za 3. mesto: NK Rudar Trbovlje:Buraz Team 4:2

 

Finale: Rudarjeve bebe:Bar LaVie 2:2 (2:5 – po izvajanju kazenskih strelov)

 

5 copy Naj strelec in vratar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top