Trikraljevska akcija 2017/2018

Koledniki radi po domovih hitijo,
blagoslov in mir vsem prebivalcem želijo,
obenem pa prosijo dar za ljudi,
ki v misijonih jih revščina huda teži.

je zapisano na letaku, kjer so tudi podatki o rezultatih akcije 2016/2017, ko je bilo zbrano 334.932 € za šestnajst projektov, v devetih državah tretjega sveta, v Ukrajini, na Salamonovih otokih, Malaviju, Madagaskarju, Zambiji, Ugandi, Burundiju, Albaniji, Ukrajini in Turčiji.
Skupaj z Misijonskim središčem Slovenije so misijonarji za 2017/2018 načrtovali financiranje projektov. V Mozanbiku bodo obnovili vrtec, v Albaniji pomagali osnovnošolcem in študentom, v Ukrajini opremili skupne prostore, v Braziliji obnovili šolsko poslopje in center domačih obrti, v Zambiji dogradili cerkev, na Slonokoščeni obali naj bi dobili pastoralni center, v Ugandi dogradili osnovno šolo, na Madagaskarju zgradili katehetski dom Ambato in pastoralni center Vatanato, na Malaviju bodo nabavili opremo za šolsko kapelo.

Koledniki obiskujejo domove tistih, ki si to želijo. Njihovo geslo je: Česar se mi veselimo, radi z drugimi delimo. V teh veselih decembrskih dneh razveselijo marsikoga, ki je največkrat sam doma med letom.

Besedilo in slika: Irena Vozelj

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top