Trgovina s spominki v Trbovljah

Občina Trbovlje, Mladinski center Trbovlje, TIC Zasavje in Delavski dom Trbovlje ter Turistično društvo Trbovlje so v maju v Lovskem gradiču odprli prvo tovrstno trgovinico s spominki v Zasavju.

Trgovinica s spominki se nahaja v Lovskem gradiču, najstarejši hiši v Trbovljah. Na voljo ima več kot sto različnih izdelkov po ugodnih cenah. Pri veliki večini izdelkov gre za unikatno ročno izdelavo, skrbno pa so jih izdelali zasavski izdelovalci. Spominki odražajo značilnosti zasavske regije, mnogi izdelki pa imajo tudi svojo zgodbo. Med spominki lahko najdete različne magnete, broške, razglednice, slike, nakit, majice, rudarske pripomočke in še veliko več. Trgovinica je odprta tri dni v tednu in sicer vsak torek, četrtek in soboto, od 10:00 do 14:00. Za večje skupine je po dogovoru trgovinica s spominki odprta tudi izven delovnega časa.

V primeru, da imate v Trbovljah na obisku skupine turistov, pokličite v TIC in vam bodo trgovinico odprli posebej za vas ter vašim gostov razkazali tudi Lovski dvorec.

Spominke iz trgovinice v Gradiču si lahko ogledate na straneh Turistično informacijskega centra Zasavje: http://www.tic-zasavje.si/

spominki

spominki1

spominki2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top