Tretji plavalni pokal Radenci

V soboto se je 15 plavalcev Plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje, udeležilo 3. Pokala zdravilišča Radenci, katerega organizator se je odločil za popularizacijo plavanja tudi v tem delu Slovenije.

V prijetnem delu zdravilišča, kjer je tudi 25- metrski tekmovalni bazen s petimi progami, se je v 50 in 100 metrskih disciplinah pomerilo 200 plavalcev Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Organizator je poskrbel tudi za mikavne nagrade, saj je za prve tri najvišje točkovno ovrednotene rezultate podaril odlične praktične nagrade; vikend paket za dve osebi v čudovitem hotelu Primus na Ptuju, ki sodi k družbi Sava Resorts. To nagrado sta si priplavala članska reprezentanta Maša Leš in Martin Bau iz mariborskega Branika.

Odlično so plavali tudi naši udeleženci tega tekmovanja, ki so se tekme udeležili zaradi preverjanja forme po pripravah v Cerknem in pred prihajajočimi zimskimi državnimi prvenstvi. Številčno močna ekipa iz Trbovelj se je domov vrnila z 18 odličji, ki so bila v danih razmerah pravo presenečenje. Najuspešnejša je postala Klara Volaj, ki se je trikrat okitila z zlatom. Na 50 in 100 prosto, ter 100 mešano, na 50 prsno pa je bila druga. Tilen Šintler pa je bil najhitrejši na 50 in 100 prsno, ter drugi na 50 in 100 prosto. Seveda govorimo o njihovih kategorijah in ne absolutno, v katerih so se z medaljami izkazali tudi Kaja Imperl in Marcel Urbanija s srebrom na 100 hrbtno in 100 mešano, ter Karmen Kovač s tretjim mestom na 100 delfin. Pri deklicah je do 4-ih medalj priplavala Karin Stražar, ki je osvojila druga mesta na 50 in 100 delfin ter 100 prosto, na 50 hrbtno pa je bila tretja. V svoji kategoriji eden najuspešnejših slovenskih plavalcev Žiga Šintler, pa se je moral zadovoljiti »le« s tremi osvojenimi srebrnimi medaljami na 50, 100 prosto in 100 mešano s pripombo, da je tekmoval z leto starejšimi.

Nikakor niso razočarali tudi ostali plavalci, ki so popravljali osebne rekorde in jim je do stopničk ali final zmanjkalo le malo sreče. Kos Nina, Daša Krajnc, Nika Todorovič, Tia Tara Zupančič bodo z zavzetim delom prav gotovo v prihodnje ulovile in prehitele konkurenco, le volje in pogojev ne sme zmanjkati.

V naslednjih tednih se tekmovanja nadaljujejo. V soboto najmlajši v Kranju na Dr. Fig, prihodnji vikendi pa so rezervirani za kadete, mladince in člane, nato sledijo ml. dečki, pred počitnicami pa še dečki in deklice. Njihov glavni cilj pa je vsekakor čim bolje odplavati na teh prvenstvih.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top