Trboveljskim karateistom štiri medalje na eurocupu v Poreču

V soboto, 16. novembra, se je v hrvaškem Poreču odvijal 15. Mednarodni karate turnir »EUROCUP ISTRIA«. Nastopilo je 526 tekmovalk in tekmovalcev iz 65 karate klubov, ki so prihajali iz sedmih evropskih držav. Turnir se je odvijal v čudoviti dvorani Žatika, ki je bila zgrajena za svetovno prvenstvo v rokometu leta 2009. Trboveljski klub so uspešno zastopali: Patricija BUKOVINSKI, Ervin SALKIČ, Domen ZIDAR, Luka FERLIN, Luka PERC in Edin DAUTOVIČ. Vodila sta jih trenerja Rok LOPAN in Edin SALKIČ.

V katah je nastopila Patricija, ki pa ni imela svojega dne, saj ji v dveh nastopih ni uspelo zabeležiti zmage. Več uspeha so prinesle športne borbe. Pri starejših dečkih sta bronasti medalji osvojila Ervin in Domen, vsak v svoji težnostni kategoriji. V kategoriji kadetov do 57 kilogramov sta nastopila Luka FERLIN in Luka PERC. Prvi je po zmagi v četrtfinalu izgubil v polfinalu ter nato še v repasažni borbi ter tako zasedel nehvaležno peto mesto. PERC je na drugi strani žrebne liste zabeležil zmago in poraz ter na koncu še zanesljivo zmago v repasažu ter tako osvojil bronasto medaljo. Z dobrimi borbami je četrto bronasto medaljo za Trboveljčane osvojil Edin pri kadetih nad 70 kilogramov.

Trenerja Rok in Edin sta bila zelo zadovoljna z nastopom v športnih borbah, kjer je bil opazen dvig tehničnega nivoja in raznolikost napadalnih tehnik, kar je prineslo veliko doseženih točk, kar se je na preteklih tekmovanjih pogrešalo. Trenerska ekipa Karate kluba Trbovlje z optimizmom pričakuje nadaljevanje tekmovalne sezone, ki v mesecu decembru prinaša vrhunec, in sicer Državno prvenstvo do 21 let in pa 41. Mednarodni karate turnir »TRBOVLJE 2013«, ki bo 14. decembra v Trbovljah.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE POSAMEZNO:

St. dečki: – 36 kg:
3. mesto – Ervin SALKIČ
St. dečki: – 41 kg:
3. mesto – Domen ZIDAR

Kadeti: – 57 kg:
3. mesto – Luka PERC
Kadeti: + 70 kg:
3. mesto – Edin DAUTOVIČ

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top