Trboveljski starejši gasilci obiskali Dolenjsko

Kot vsako leto je Komisija za delo starejših gasilcev pri GZ Trbovlje ki jo vodijo Ivan Gračnar, Marjana Senčar in Janez Kmetič pripravila in predlagala plan dela starejših gasilk in gasilcev za vseh osem gasilskih društev, ki delujejo v GZ Trbovlje. Tako je v vsakoletnem planu tudi strokovna ekskurzija.

Konec leta so se starejše gasilke in gasilci zbrali ob lepem sončnem jutru pri Gasilskem domu Trbovlje ter se z avtobusom podali na pot proti Dolenjski. Na avtobusu je vse udeležence pozdravil predsednik komisije Ivo Gračnar ter jim tudi predstavil program ekskurzije.
Kot se spodobi, so si v Brestanici privoščili jutranjo kavico in prigrizek. Pot so nadaljevali proti Brezovici do » REPNICE « Najger.
Repnice so jame skopane v kremenčevem pesku, ki ga je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje. Že pred dvesto leti so te jame uporabljali izključno za hrambo poljskih pridelkov, danes pa te kleti v pesku uporabljajo za hrambo in staranje bizeljskih sortnih vin, ob prigrizku pa so tudi opravili pokušino vin. Ker jih je že preganjal čas so pot nadaljevali do obmejne Dobove kje so si ogledali Lovski muzej Polovič.
Vodič muzeja jim je strokovno predstavil bogat živalski svet, katerega v naših krajih ne vidimo.
Polni navdušenja so pot nadaljevali do Brežic na turistično kmetijo Vimpolšek.
Na kmetiji je bilo organizirano pozno kosilo, in priložnost za medsebojno druženje do večernih ur.

Zahvalo za organizacijo in vsesplošno skrb za delovanje starejših gasilcev pri GZ Trbovlje pa je izrekel še predsednik komisije in častni poveljnik GZ Trbovlje Ivan Gračnar.

kj

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top