Trboveljski spidmintonisti odlični tudi na travi

Lepa, sončna sobota nas je pozdravila v bohinjskem kotu, kjer nam je prizadevni Dejan Mikuš ob podpori domačina pripravil enega redkih spidminton turnirjev na travi. Turnir je bil mednarodnega tipa, zato smo Slovenci – poleg Hrvatov – z veseljem pozdravili tudi dva tekmovalca iz Poljske.

Ekipa ŠD Speed Trbovlje je bila tokrat brez Aleša Naraglava, po enoletni odsotnosti pa nas je s svojo udeležbo razveselil Sandi Weisseisen. V najmočnejši moški konkurenci je nastopil še Alen Baumkirher, v kategoriji dečkov do 14 let pa Stojan Kuhar in Jaša Jovan.

V najmočnejši ženski kategoriji smo bili priče presenečenju, saj je hrvaška tekmovalka, ki sicer sodi v kategorijo U-18, premagala aktualno evropsko prvakinjo Jasmino Keber iz Radeč.

V moški konkurenci je Alena na stopničkah zamenjal Sandi , naš “naturalizirani” tekmovalec iz Kranja z delitvijo tretjega mesta. Alenovih uvrstitev med prve tri smo se že kar navadili in ne bo treba dolgo čakati, pa se nam bo smehljal z najvišje stopničke. Tokrat se je odlično izkazal v paru z Nino Jazbinšek.

Naša tekmovalca v kategoriji U-14 sta osvojila odlični mesti: Jaša Jovan drugo, Stojan Kuhar pa tretje. Zmagal je zopet hrvaški igralec.

Turnir je potekal v prelepem gorenjskem ambientu, na prostranem travniku v Ribčevem Lazu, ki nam ga je v uporabo prijazno odstopila bohinjska občina.

Avtor članka in fotografije: ŠD Speed Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top