Trboveljski rokometaši pričeli sezono z zmago

Solidno število gledalcev je prišlo pogledati močno pomlajeno in spremenjeno ekipo Rudarja (odšli so nekateri lanski nosilci igre Gjerek, Novak, vratar Škalički, Teržan pa je zaključil z aktivnim igranjem), ki je dosegla prvo zmago v novi sezoni. Novinci v ligi, mlada ekipa Radovljice, ki je imela glasno podporo svojih navijačev, je bila tako pravšnji nasprotnik za začetek prvenstva.

1. krog 2.DRL RD Rudar – RK Radovljica 42:31 (18:15)

Trbovlje 29.09.2013, dovrana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Vesel F. in Šilc J.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Strmljan 4, Ravkić 3, Žagar, Kuder 1, Jukič 2, Kozinc 5, Frece, Polanec 1, Grošelj 9, Zaletel, Pišek 2, Kerić, Medved 2 (1), Dobravc 13 (4).

Trener Babovič Dragan.

RK Radovljica: Leš, Miklič, Gačnik, Štalc 2, Križaj 4, Pelhan, Hrovat 1, Staroverski, Golmajer Zima, Mlekuž 6, Kamenšak 9, Debevc 9 (4), Purkart, Pongračič, Žonta.

Trener Cuderman Jože.

7m: RD Rudar 5/5, RK Radovljica 4/4.

Izključitve: RD Rudar 6 minut, RK Radovljica 6 minut.

Rudar je dobro začel tekmo, trdna obramba je omogočila nekaj hitrih protinapadov in semafor je v 10. minuti kazal rezultat 6:1 za domače. V nadaljevanju so domači v obrambi malo popustili, igralci Radovljice so dvignili nivo svoje igre in do polčasa zmanjšali razliko. Radovljica je v drugem polčasu do 40. minute še držala rezultatski korak, nato pa so domači strnili vrste, zaigrali hitreje v napadu in prednost je do konca tekme narasla na 11 zadetkov. Pohvale za igro v napadu si zaslužijo vsi igralci, v obrambi pa čaka fante še veliko dela.

Vratar Rudarja Aljaž Škrabar se je pridružil klubu igralcev, ki so pedesetkrat oblekli dres RD Rudarja. Čestitke.

Vratar Žiga Radulovič v akciji

Aljaž Škrabar v klubu 50

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top