Trboveljski plavalci v Kopru

Plavalni klub Koper je v soboto gostil tradicionalni mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 270 plavalcev iz vseh klubov Slovenije, ter gostujoči plavalci Hrvaške in Italije.

Za najboljši posamični izid na mitingu je poskrbel reprezentant in evropski prvak Damir Dugonjič, pri ženskah pa je bila najboljša Trboveljčanka Tjaša Vozel. Slednja je postala druga Trboveljčanka, po Poloni Dornig, ki se bo iz naših Trbovelj udeležila Olimpijskih iger v Londonu.

Tekmovanja so se udeležili tudi mladi plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje, ki so z dobrimi rezultati in dvema medaljama prebrodili krizo zimskih treningov v Hrastniku in dokazali, da z normalnimi pogoji, ki jih imajo na Letnem kopališču Trbovlje, lovijo konkurenco.

Tekmovanja so se udeležili naslednji  naši  plavalci:

 • Nejc Kos
 • Nina Kos
 • Žiga Šintler
 • Tilen Šintler
 • Kaja Imperl
 • Urška Zupanc
 • Daša Krajnc
 • Živa Brglez
 • Karmen Kovač
 • Nika Todorovič
 • Klara Volaj 
 • Tia Tara Zupančič

Do medalj sta se uspešno prebila dva plavalca in sicer Žiga Šintler z 2. mestom na 100m prsno ter Daša Krajnc s 3. mestom na 50m delfin.

Poleg medalj, ki so seveda zaželjene, pa trenerje veseli rezultatski napredek, ki ga dosegajo nekateri plavalci. Znano je, da se rezultati s starostjo in samim večanjem količine treninga izboljšujejo, v našem primeru pa smo, ko vemo, da količina treniranja spomladi ni bila velika, veliko nadoknadili z dobrim delom na tehniki, ki je skozi ves trenažni proces seveda najpomembnejša. Tako so vsi plavalci kljub povečanemu obsegu in intenzivnosti treningov popravljali osebne rekorde in se pogumno borili z najboljšimi.

 
Tekmovalec Uvrstitev
Daša Krajnc 6. mesto na 100m prsno, 8. mesto na 100m prosto in 9. mesto na 50m prsno
Živa Brglez

7. mesto na 50m hrbtno, 9. mesto na 50m prosto in 10. mesto na 100m hrbtno

Karmen Kovač 9. mesto na 200m mešano
Nika Todorovič 5. mesto na 50m delfin, 6. mesto na 100m hrbtno in 9. mesto na 50m prosto
Klara Volaj 6. mesto na 50m prosto in 10. mesto na 100m prosto
Urška Zupanc 8. mesto na 50m prsno in 9. mesto na 50m delfin
Tia Tara Zupančič 6. mesto na 50m prosto, 7. mesto na 50m delfin in 8. mesto na 100m hrbtno
Nejc Kos 7. mesto na 200m prosto in mešano, 8. mesto na 100m prsno in 9. mesto na 50m prsno
Tilen Šintler 7. mesto na 50 in 100m prsno
Žiga Šintler 4. mesto na 50m hrbtno in 6. mesto na 50m delfin

 

Kot že rečeno, bližajo se državna prvenstva, tako da se forma že načrtuje za točno določen dan. Da je to zelo zahteven postopek, pa vedo trenerji, ki se ukvarjajo z monostrukturnimi cikličnimi športi, ki poleg tega, da trenirajo plavalce različnih starosti in spola, ne zanemarjajo tudi individualnih sposobnosti plavalcev.

Preden pa se mlajši dečki in deklice pomerijo na prej omenjenem prvenstvu, jih v soboto še čaka zadnja preizkušnja v Milanu, kamor se odpravljajo na tradicionalni miting, ki mu sledi še obisk zabaviščnega parka Aqualand.

Avtor besedila in fotografij: Darko Raušl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top