Trboveljski plavalci v Banja Luki osvojili kar 10 odličij

Minuli vikend se je 9 plavalcev plavalnega kluba Lafarge Cement udeležilo, na povabilo organizatorja, izredno močnega 7. mednarodnega plavalnega mitinga Banja Luka Open. Kar 300 plavalcev iz 8. držav, med njimi tudi nosilci medalj z največjih tekmovanj, so se v pokritem Olimpijskem bazenu v Banja Luki pomerili na preliminarnem testu pred velikimi tekmovanji, ki čakajo najboljše v tej sezoni.

Lenđer, Silađi, naše najboljše plavalke Govejšek, Vozel in kopica tujih vrhunskih plavalcev, ki so bili množično zastopani so imena, ki so bila največkrat omenjena, obenem pa so bili pravi magnet in vzor za mlade plavalce.
Plavalni klub Lafarge Cement nima plavalcev v članski kategoriji, a so se tudi v absolutni konkurenci primerjali z najboljšimi. A se v ostalih kategorijah niso izneverili tradiciji, ter se domov vrnili z desetimi kolajnami.

Največ, štiri v štirih nastopih si je priboril Žiga Šintler. Na 400 in 1500 prosto, kjer je v svoji kategoriji osvojil zlato kolajno, ter se še 2 x uvrstil na drugo mesto: na 100 prosto in 200 prosto. Z odplavanimi rezultati v tem obdobju je presenetil in dokazal, da se razvija v odličnega srednje in dolgoprogaša. Dosegel je tudi prvo mesto v skupnem seštevku treh rezultatov, ter postal najboljši plavalec v kategoriji, za kar je prejel posebno nagrado organizatorja.

Drugi z osvojeno zlato medaljo je bil Nejc Kos, ki si je v kategoriji mladincev priplaval 1. mesto na 1500 prosto in se uvrstil v absolutno finale, kjer je osvojil nehvaležno četrto mesto. Do drugega mesta je priplaval tudi na 200 in 400 prosto, ter prav tako v absolutnem finalu zasedel peto in osmo mesto. Bronasto medaljo pa je dobil okrog vratu še na 100 prosto, ter vsaj na krajših razdaljah dokazal, da neudeležba na pripravah ni pustila večjih posledic.

Naslednji dobitnik odličij iz našega kluba je bil Tilen Šintler, na 200 mešano srebrn, ter bronast na 100 prsno. Nehvaležen četrti je bil na 50 prsno, a se je vseeno 3x uvrstil v absolutno finale. Pri fantih je nastopil tudi Jaka Jeršin, ter se z vsemi odplavanimi rekordi uvrstil na peto mesto na 200 mešano, šesto na 200 hrbtno, ter 2x sedmo na 100 prsno in hrbtno.

Tudi dekleta so pokazala solidno pripravljenost in popravljale osebne rekorde. Klara Volaj, sedma v najtežji disciplini na 400 mešano v absolutnem finalu, je dokazala, da volja najde pot in samo upati je, da se bo prenesla v treninge na letnem bazenu. Osvojila je še dve šesti mesti na 400 prosto in 200 mešano, ter sedmo na 200 prsno.

Nina Kos je bila šesta na 800 prosto, sedma na 400 prosto, ter osma na 100 prosto a brez izboljšave osebnih rekordov. Kot zadnja udeleženka iz našega kluba je bila Urška Zupanc, osma na 200 prsno, ter 3 x deseta na 100 prsno, 200 mešano in 400 prosto. Pohvale pa ji gredo na račun izboljšav njenih osebnih rekordov.

Mitinga se zaradi poškodbe in bolezni nista udeležili Kaja Imperl in Karmen Kovač z nastopi katerih bi se bera medalj za naš klub tudi povečala. A pomembnejša je sanacija poškodb za dobro delo v prihodnje.

Omenimo pa še nastope naše Tjaše Vozel (zdaj plava za Zvezdo iz Kranja), ki je zmagala v absolutni konkurenci na 50 prsno in 200 mešano, ter bila druga na 100 prsno in 200 prosto.

Po tako uspešnih nastopih trboveljski plavalci z veliko nestrpnostjo pričakujejo naslednja tekmovanja. Najmlajši se bodo ta vikend pomerili na Lilegovem memorialu v Krškem, starejše pa čaka tekma v Kranju. Hitro pa se bliža tudi naše tekmovanje 45. Lučkin pokal in ob tako visokem jubileju, si to tekmovanje zasluži tudi vašo pozornost.

BANJA-02-14

Banja-03-14

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top