Trboveljski plavalci uspešni tudi na državnem prvenstvu za mlajše dečke in deklice

Minuli vikend se je v bazenu Pristan v Mariboru z državnim prvenstvom za mlajše dečke in deklice nadaljevala sezona zimskih prvenstev. Za naslove najboljših se je borilo 285 plavalcev iz 24- ih slovenskih klubov, kar je največ v zgodovini prvenstev. Posledično se je torej konkurenca nastopajočih močno povečala, za kar gre zahvala vse večjemu številu zimskih bazenov in s tem tudi večjega števila plavalcev.

Naj spomnimo, da so na zimskih DP- jih še pred štiridesetimi leti nastopili plavalci le 8-ih klubov : Ilirije, Olimpije, Branika, Biserja, Triglava, Neptuna, Fužinarja in Rudarja, tistih klubov, ki so imeli v svojem kraju primerne pogoje za trening, torej zimski bazen. Ker kot vemo, situacija z zimskim bazenom v Trbovljah ni rožnata in je torej zgodnje selekcioniranje in usmerjanje v ta lep in zdrav šport moteno, je toliko bolj razveseljivo dejstvo, da trboveljski plavalci uspešno nadaljujejo tradicijo plavanja, ki se je začela z imeni Kostanjšek, Burja, Vodišek, nadaljevala z Blažič, Novak, Hanžekovič, Agrež, Alauf, Kus, Kmetič, Koncilja, Ličar, Jordan, Gregorčič, Požun, Bola. Ne tako starim zvezdam trboveljskega plavanja, Tjaši Vozel, Primožu Podbregarju, Roku Leskovcu, Burgar Janu in še nekaterim, pa se je pridružila nova plavalna zvezdica iz Trbovelj, ki je na tem prvenstvu zasijala najsvetleje.

Kot smo že napovedovali, so se predvidevanja o kompletu medalj uresničila.

Avtorica nove pravljice je postala Tiatara Zupančič, ki si je priplavala, ne samo komplet medalj, temveč je postala najuspešnejša plavalka prvenstva v Ljubljani. Štiri zlate medalje, ter tri četrta mesta je dosežek vreden vsega spoštovanja. Svojo premoč v znanju in pripravljenosti je dokazala na 100, 200, 400 prosto, ter 100 delfin. Poleg tega je odplavala 3 najboljše rezultate na prvenstvu in postala najboljša v ženski konkurenci.

Tako je edina nastopajoča plavalka Plavalnega kluba Lafarge Cement, Tiatara, na tem prvenstvu ekipno osvojila 10 mesto s pripombo, da je bila edina nastopajoča iz Trbovelj, naš plavalni klub pa po osvojenih medaljah na odličnem četrtem mestu za zmagovalko Olimpijo, ki je imela v svojih vrstah 24 plavalcev in nastope v štafetah. Torej je naša mlada junakinja resnično vredna vsega spoštovanja.

Torej, ” konec dober, vse dobro “, vendar ne smemo prezreti dejstva, v kakšnih pogojih trenirajo trboveljski plavalci. Ob boljših razmerah za trening, bi se plavalni klub vsekakor vrnil na pota stare slave.

Plavalci-Tia DP. 2014

Plavalci-Tia zunaj dp.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top