Trboveljski plavalci na letnem državnem prvenstvu

V prvem tednu v avgustu je od četrtka pa do nedelje na Ravenskem olimpijskem bazenu potekalo Letno državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je od 24 klubov s 313 plavalci, udeležilo tudi 8 plavalcev trboveljskega kluba Lafarge Cement.

Tako so se naši plavalci, barve kluba so zastopali; Nejc Kos, Tilen Šintler, Marcel Urbanija, ter dekleta Nina Kos, Karmen Kovač, Kaja Imperl, Urška Zupanc in Klara Volaj, vrnili z desetimi uvrstitvami v finale, ki jih je kljub vsem tegobam uspelo priplavati Kaji, Klari, Nejcu in Tilnu. Kljub, predvsem zaradi tega, ker je pri teh pogojih, ki jih imajo plavalci, nemogoče pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. ​Vsaj mesec dni prepozen prihod na treninge v letni bazen in prehladna voda, resnično niso pogoji, ki bi bili primerni za dosego vrhunskih rezultatov. V vsej tej situaciji so tudi naši plavalci po svoje junaki, saj že sedmo leto vztrajajo in upajo na tako željen zimski bazen.

Kot je razvidno iz primerjave z lansko sezono, ko so imeli 6 finalnih nastopov, je trend napredka v porastu in samo upamo lahko, da bodo trenirali z enako vnemo kot doslej.

Najuspešnejši v uvrstitvah so od Trboveljčanov postali že omenjeni Nejc Kos, ki se je kar 5 x uvrstil v finale, a ostal brez tako želene medalje. Nejc je nastopil v finalu na 400 mešano, 400 in 1500 prosto, kjer je osvojil nehvaležno četrto mesto, ter bil 2x šesti na 200 in 800 prosto. Ob tem je potrebno poudariti, da so ga mogoče stali medalje tudi zahtevni nastopi v disciplinah, ki so bile na sporedu pred njegovo udarno na 1500 prosto in mu pobrali preveč moči?! A takšen je šport. Enkrat vzame, drugič da.

Pri fantih se je izkazal tudi Tilen šintler, ki se je kljub poškodbi kolena s šestim mestom uvrstil med najboljše na 200 prsno in napovedal borbe za najvišja mesta v prihodnosti. Dobro je plaval tudi Marcel Urbanija in odveč je poudarjati, da so vsi občutno popravljali osebne rekorde.
Dobro so plavala tudi dekleta v kategoriji kadetinj.

Hrastničanka Kaja Imperl, se je kar 4 x uvrstila v finale. Šesto mesto na 100 in 200 hrbtno, sedmo na 50 hrbtno, ter osmo na 200 mešano so uvrstitve, ki bodo primerna spodbuda in motiv za treniranje v prihodnje.

Klara Volaj je odlično odplavala 400 mešano in se uvrstila na osmo mesto v finalu, a bolj kot z uvrstitvijo presenetila s pristopom v tej težki disciplini.

Prav tako so se s solidnimi nastopi izkazale, Nina Kos, Karmen Kovač in Urška Zupanc in močno popravljale os. rekorde. Plavale so tudi štafeto 4 x 100 mešano, kjer so osvojile osmo mesto, na 4 x 100 prosto pa so bile žal diskvalificirane zaradi prehitrega štarta.

Teden dni pred tem prvenstvom, pa se je Karin Stražar udeležila D.P.- ja za deklice v Kamniku in se kot edina predstavnica našega kluba uvrstila v finale. Na 100 delfin je osvojila osmo mesto, v finalu B pa je bila šesta in z nastopi zadovoljila trenerja.

Tako so plavalci zaključili sezono, ki je bila vsekakor uspešna. Imajo Žigo Šintlerja najboljšega plavalca, Dašo Krajnc, ter Tiataro Zupančič v mlajših kategorijah, ter pri starejših že zgoraj omenjene. Ali se bodo rezultati in uvrstitve izboljšali, pa je seveda vprašanje za vse. A odgovor je samo eden in kristalno jasen. Da, ko bo zimski bazen!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top