Trboveljski plavalci na državnem prvenstvu

Minuli vikend se je v Kranju z Državnim prvenstvom za mlajše dečke in deklice začela sezona letnih prvenstev. Za naslove najboljših se je borilo 270 plavalcev iz 23- ih slovenskih klubov, kar je največ v zgodovini prvenstev.

Posledično se je torej konkurenca nastopajočih močno povečala, kar gre zahvala vse večjemu številu bazenov in s tem tudi večjega števila otrok, ki se navdušijo nad tem lepim, predvsem pa zdravim športom.

Ker je situacija z zimskim bazenom v Trbovljah takšna kot je in je zgodnje selekcioniranje in usmerjanje v ta šport moteno, je toliko bolj razveseljivo dejstvo, da trboveljski plavalci uspešno nadaljujejo tradicijo plavanja, ki se je začela z imeni Alauf, Blažič, Kus, Kmetič, Kostanjšek, Novak, Hanžekovič, Agrež, Koncilja,. Ne tako starim zvezdam trboveljskega plavanja, Tjaši Vozel, Gregorčič Davorju, Požun Iztoku, Bola Juretu, Burgar Janu in še nekaterim, pa so se znova pridružile nove zvezdice, ki so zasijale že na zimskem prvenstvu v Tivoliju.

Kot smo upali in se bali, potihoma tudi napovedovali, a tudi v velikem bazenu dokazali primat Žige Šintlerja med plavalci v svoji kategoriji. Kljub kančku dvoma zaradi prepoznega prihoda v olimpijski bazen in prehladne vode, so se predvidevanja o kompletu medalj uresničila.

Žiga si je priplaval, ne samo komplet medalj, temveč je postal najuspešnejši plavalec prvenstva v Kranju. Štiri zlate medalje, tri srebrne in bron v osmih nastopih, je dosežek vreden vsega spoštovanja. Svojo premoč v znanju in pripravljenosti je dokazal na 200, 400 prosto, 200 prsno in 200 mešano. Srebro je osvojil na 50 prosto,100 prosto in 100 delfin, bron pa na 100 prsno. Poleg tega pa je odplaval najboljši rezultat na prvenstvu in postal najboljši plavalec.

A da Žiga ni ostal osamljen v svojem suverenem plavanju, je svojo nadarjenost dokazala tudi plavalka Tiatara Zupančič, za katero smo že pozimi napovedali preboj med najboljše mlade plavalke. Tudi te napovedi so se uresničile, saj je prav tako v osmih nastopih, kar šestkrat stopila na oder za zmagovalke v mlajšem letniku.

Prva na 100, 200, 400 prosto in 100 delfin, druga na 200 mešano, ter tretja na 100 hrbtno.

Kot tretja uspešna predstavnica Plavalnega kluba Lafarge cement pa je bila Daša Krajnc, ki pa ji zvezde sreče na tem prvenstvu niso tako sijale. 2 x četrto mesto na 100 in 200 prsno, ter 2 x peto na 200 in 400 prosto so uvrstitve, ki so zadovoljile trenerja, ne pa same Daše, ki je morala zaradi hladne vode in hipotermije večkrat prekinjati treninge na letnem bazenu.

Tako so trije nastopajoči plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement, Tiatara, Daša in Žiga, na tem prvenstvu ekipno osvojili 15 mesto s pripombo, da je bil naš plavalni klub po osvojenih medaljah na odličnem drugem mestu za zmagovalko Olimpijo in pred Triglavom, ki so imeli v svojih vrstah po 30 plavalcev in nastope v štafetah. Torej so naši mladi junaki resnično vredni vsega spoštovanja.

plavalni klub drzavno prvenstvo 2013 (1)

plavalni klub drzavno prvenstvo 2013 (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top