Trboveljski plavalci na 28. pokalu »Ježek«

Plavalni klub Ljubljana je uspešno organiziral, letos že 28. Pokal Ježek, ki je potekal 14. in 15. marca 2015. Ježek, kot otroci ljubkovalno imenujejo tekmo, je namenjen plavalnim začetnikom in kategoriji mlajših dečkov in deklic.

Zaradi svoje priljubljenosti in množični obiskanosti, je tekmovanje razdeljeno na dva dni. Sobota je namenjena »starejšim« in s tem bolj izkušenim tekmovalcem, medtem, ko je nedelja namenjena prvim korakom na poti tekmovalnega plavanja.

Mitinga v Ljubljani, so se tokrat udeležili plavalci mlajše tekmovalne skupine PK Lafarge cement: Brina Rozina, Jan Lah Škrbec in Lovro Koncilja. Svoj prvi tekmovalni nastop izven domačega bazena, so opravili v nedeljo, ko so bile na sporedu 25 metrske discipline. Pomerili so se v konkurenci 355-ih mladih plavalk in plavalcev iz kar 23 klubov. Tivolski bazen je bil poln nadobudnežev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Kljub naši majhnosti po številu nastopajočih, saj je kar pet klubov nastopilo z več kot 30 tekmovalci, pa so naši trije mušketirji razveselili z nastopi:

  • 25m prsno: Brina 55., Lovro 38. In Jan 34. Mesto.
  • 25m hrbtno: Brina71., Lovro 27. Jan 25. Mesto.

Na 25m prosto si je Brina priplavala na 73., Lovro 45., Jan pa 24. mesto. Najbolj pa so razveseli v najtežji disciplini, 25m delfin, kjer so kljub utrujenosti kar poleteli po vodi. Tako si je Brina v kategoriji deklet priplavala 41. mesto. Med fanti pa je Lovro osvojil 17., Jan pa odlično 6. mesto.

plavanje-jezek-2015-1

Omeniti velja, da je Brina nastopila v svoji kategoriji z eno leto starejšimi tekmovalkami, vsi trije so plavali vse discipline in svoje nastope opravili tehnično brezhibno.

V disciplinah 25m prsno, hrbtno in prosto se je povprečno uvrstilo 135 tekmovalcev in tekmovalk, na 25m delfin pa 39 fantov in 50 deklet.

Do konca sezone ostane še Velikonočni pokal Celja, kjer se bodo lahko vsi naši plavalci, še zadnjič v tej zimi, pomerili v kratkih bazenih. Nato pa sledi veliko dela v 50 metrskem bazenu, da bo prihajajoča letna sezona čim uspešnejša.

plavanje-jezek-2015-2

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top