Trboveljski Oskarji – Štilčki podeljeni že osemnajstič

V sezoni 2014/2015 praznujejo člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje svojo petdeseto sezono amaterskega delovanja.

 

Aktivnih članov gledališča, od osnovnošolcev do upokojencev, je enako številu sezon. Predstavljajo se z raznolikim repertoarjem. Letošnjo sezono so se v januarju predstavili v abonmajski predstavi v DDT Ljubljanska komedija, Jožeta Moškriča, kjer nastopa petnajst igralcev različnih generacij. Vsebina komedije je aktualna, povezana s častihlepnostjo in bogastvom, milijoni v denarju. Lansko leto so pripravili Jekleno magnolijo in Prasico debelo. Pohvalijo se lahko, da so odigrali tudi detektivko The Crown Diamond v angleškem jeziku. Našteta dela so gledališčniki izbrali kot najboljša v lanskem letu, zato so podelili štilčke Izi Jerman in Pii Ameršek za predstavo v angleškem jeziku, za stranski vlogi v Jeklenih magnolijah sta prejeli štilčke Bojana Vittori Zor in Nina Žagar, za glavno vlogo pa Tjaša Šuligoj. David Banovič je s svojim pristopom k režiji Prasice debele zaslužil štilček, za stranski vlogi v tej predstavi sta ga prejela Ana Bovhan in Nik Solina.

 

Predstavili so, kako dobro znajo predstaviti antično gledališče, slovenski film, hitre blagajne, srebrni dimnik, male radosti, brituf, lepotne ideale. Tradicija Štilčkov so Lososi, letos so se jim za protiutež postavile Ikre. Njihov dar, nasmejati publiko, privabi vsako leto toliko obiskovalcev, da že nekaj let pripravijo kar dvakrat predstavitev Štilčkov. Letos smo se jih prvič ogledali 23. januarja, ponovitev bo čez teden dni, 30. januarja. Ob tej priložnosti so podelili tudi poseben štilček, torto, svoji najboljši publiki.

 

Upajmo, da se bomo ob njihovih vragolijah lahko še velikokrat nasmejali, da bodo vsaj enako uspešni tudi v naslednjih petdesetih letih.

 

IMG_0090

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top