Trboveljski orlič skočil med prvake

Zaključila se je tudi poletna sezona smučarskih skokov za mlajše kategorije. Tekmovalci SK Zagorje so se pod strokovnim vodstvom trenerjev Zvoneta Pograjca in Branka Baša izkazali tako na regionalni ravni, kjer so v pokalu Cockta tekmovali v Štajersko-Koroški regiji, kot tudi na tekmah državnega pokala in državnega prvenstva.

Regijskih tekmovanj se je v sedmih različnih starostnih kategorijah udeležilo 16 skakalcev in skakalk SK Zagorje. Vidnejše rezultate v svojih kategorijah so dosegli Tia Kodrnja s 1. mestom, Lara Logar z 2. mestom, Anej Razpotnik in Damjan Zupanec s 1. in 3. mestom, Dominik Zupanec s 1. mestom, Lovro Peitl s 1. mestom ter Miha Lipovšek Ročnik in Matija Prosenc s 1. in 2. mestom.

Lovro Peitl si je ta  laskavi naziv v konkurenci 32 tekmovalcev priskakal prvič, Miha Lipovšek Ročnik pa je že pravi “veteran” med državnimi prvaki, saj ga je letos osvojil že tretje leto zapored.

Desetletni Lovro je Trboveljčan, učenec 5. razreda OŠ Tončke Čeč. V letošnjem letu skače v kategoriji D11 (dečki do 11 let). V poletni sezoni 2014 je osvojil vsa možna prva mesta, in sicer:

  • 1. mesto v regijskem pokalu Cockta
  • 1. mesto v republiškem pokalu Cockta na skakalnici na Ljubnem
  • 1. mesto na državnem prvenstvu v Kranju

Z ekipo dveh mlajših skakalcev in skakalke so na državnem prvenstvu osvojili še tretje mesto v kategoriji do 11 let.

Tekmovanja v tej kategoriji potekajo na skakalnicah med K-20 in K-25.

Lovro se je med kisovške skakalnice podal v aprilu preteklo leto. Skoki so ga prevzeli, ko si je ogledal smučarske skoke na stari letalnici v Planici. Od takrat je sanjal, da se bo nekoč tudi sam spusti po skakalnicah pod legendarnimi Poncami. Sanje so se mu uresničile na poletnih klubskih pripravah, kjer se je prvič pognal z zaletne rampe 45 m in 60 m skakalnice.

Glede na odlične rezultate mladi skakalci že z nestrpnostjo pričakujejo zimsko sezono. Upajo, da bodo pogoji za pripravo skakalnic boljši kot v lanski sezoni, s tem pa tudi omogočene zimske tekme na skakalnicah v Kisovcu, kamor ste vabljeni vsi bralci Srčno Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top