Trboveljski karateisti uspešno začeli z novo sezono

25. in 26. avgusta je v Lignanu v Italiji potekal tradicionalni že 27. mednarodni turnir »World Lignano Karate Open«. Trboveljske barve so v Italiji zastopali Patricija Bukovinski, Tea Lopan, Blaž Hribovšek, Almin Salkič ter trener Miha Kovačič. Turnirja se je v dveh dneh udeležilo preko 1000 tekmovalcev iz 10 držav.

V soboto sta v športnih borbah nastopala Blaž Hribovšek med kadeti do 52kg in Tea Lopan v kategoriji mlajših članic do 60kg in v kategoriji članic -61kg. Blaž je prvič opravil naporne tedenske priprave v sklopu Karate reprezentance Slovenije, zato se je na tekmi močno poznala utrujenost in več od poraza s 0 : 3 v prvem kolu ni uspel iztržiti. Z nekoliko več izkušnjami se je v boje podala Tea, ki je med mlajšimi članicami na koncu osvojila vzpodbudno 3. mesto. V nedeljo sta v katah svojo pripravljenost preverila Patricija Bukovinski v kategoriji mladink in članic, ter Almin Salkič v kategoriji mlajših članov in članov. Bolje se je odrezal Almin, ki je v kategoriji članov uspel zmagati v dveh uvodnih krogih, za kaj več pa bo potrebno vložiti še dodatne napore na rednih in individualnih treningih.

Glede na naporne treninge na enotedenskih pripravah je prikazana forma na tekmi v Italiji pričakovana. V jesenskem delu reprezentančne kandidate čakajo izborne tekme za nastop na članskem SP in mladinskem EP, ostale boljše tekmovalce v klubu pa priprave na decembrsko državno prvenstvo do 21 let  in 40. Mednarodni karate turnir »Trbovlje 2012«.

Trboveljski karateisti bodo v prvem tednu septembra pričeli z rednimi treningi v vseh skupinah. Kot vsa leta do sedaj, Karate klub Trbovlje tudi letos vpisuje v Začetni tečaj karateja nove članice in člane, vsako sredo in petek v mesecu septembra od 17.00 do 19.00 ure v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje na Mestnem trgu 6.

Avtor besedila: Miha Kovačič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top